Χειροπέδες πέρασαν σήμερα σε έναν 34χρονο άνδρα κοντά στην Θήβα σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και σωματικές βλάβες.

Συγκεκριμένα, ο δράστης εντοπίσθηκε στη Θήβα να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν  να τον ελέγξουν, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενο καταυλισμό ΡΟΜΑ.

Καταδιώχθηκε από δύο αστυνομικούς και όταν ο ένας τον πλησίασε και τον κάλεσε να παραδοθεί, ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και τον τραυμάτισε με πέτρα στο χέρι, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής κατάφερε να του αποσπάσει το υπηρεσιακό του όπλο. Στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον του δεύτερου αστυνομικού που του ζήτησε να παραδοθεί. Μετά από συμπλοκή, ο αστυνομικός τον ακινητοποίησε με βολή στο πόδι του. Ο δράστης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών φέροντας διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζεύγους τον Δεκέμβριο στην περιοχή παραλία Αυλίδος.