Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης της τρίχρονης από την Κρήτη, που νοσηλεύτηκε βαριά κακοποιημένη, την ώρα που η γιαγιά της αναφέρει πως η κόρη της έκρυβε το παιδί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας με λυγμούς στην εκπομπή «Live News» ανέφερε πως δεν γνώριζε τον σύντροφο της κόρης της και πως δεν πιστεύει ότι η δεύτερη κακοποίησε τη μικρή, αν και έχουν συλληφθεί αμφότεροι οι δύο ενήλικες, ώσπου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Βλέπω το παιδί μου με χειροπέδες. Το κοριτσάκι είναι στην αγκαλιά μου και είχε πολλούς μώλωπες. Εγώ ήρθα εδώ την Παρασκευή, γνωρίζοντας πως το παιδί είχε πέσει στο μπάνιο. Και το γδύσαμε με τη γιατρό και ήταν μία μελανιά ολόκληρο…», είπε χαρακτηριστικά.

«Έπαιρνα την κόρη μου, να τη φέρει, και μου έλεγε: “Δεν μπορώ. Είναι στη γιαγιά του”. Με απέφευγε. Τώρα είναι καλά το παιδάκι. Είναι τρομοκρατημένο, αλλά στην υγειά του είναι καλά. Έχει σημάδια στο λαιμό, στα χέρια, στα χείλη, στους ώμους, παντού. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Με την κόρη μου είχα επαφές και έπαιρνα και το παιδί και βγαίναμε. Τελευταία φορά το είδα το παιδί πριν από 1,5-2 μήνες. Δεν μου το έφερνε, το έκρυβε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να το χτύπησε. Έκανε τα πάντα γι’ αυτό», είπε, μεταξύ άλλων, η γιαγιά της μικρής.

Το χρονικό

Την Παρασκευή, 31 Μαΐου, στην περιοχή του Πόρου, ένας περίοικος άκουσε για ακόμα μία φορά τις φωνές του βασανισμένου παιδιού και κάλεσε την άμεση δράση. Στο σημείο έφτασε περιπολικό, που συνέλαβε τον 23χρονο παλαιστίνιο σύντροφο της μητέρας, η οποία εκείνη την ώρα απουσίαζε στην εργασία της. Ακολούθησε αργότερα η σύλληψη και της μητέρας του κοριτσιού.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκαν τα εμφανή σημάδια στο σώμα του, που αποκάλυψαν την κακοποίηση που βίωνε. Είναι χαρακτηριστικό πως το κοριτσάκι ήταν χτυπημένο και στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται και το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης, χωρίς να υπάρχει κάτι επ’ αυτού, μέχρι στιγμής.

Με εισαγγελική εντολή το παιδί δόθηκε προσωρινά στον παππού και τη γιαγιά του από την πλευρά της μητέρας.