Τις στιγμές τρόμου που έζησε στο νεκροταφείο του Ζαγκλιβερίου περιέγραψε ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος πυροβολήθηκε από άγνωστο, που του είχε ζητήσει να τον εξυπηρετήσει.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «LIVE News», ο 50χρονος αναφέρει: «Αυτό έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, 12:30 η ώρα. Αυτός ήταν εκεί στη βρύση, πήγε σε ένα μνήμα, ξαναγυρνούσε. Εγώ ήμουν απέναντι, είχα μία κηδεία. Βγαίνοντας στον δρόμο, να πάω για το σπίτι, μου λέει: “Καθαρίζεις τα μνήματα; Θα ‘ρθεις να σου δείξω της γιαγιάς μου, να το καθαρίσεις;”», είπε το θύμα της ληστείας.

Ο 50χρονος πλησίασε, καθώς δεν είχε ξαναδεί τον συγκεκριμένο άνδρα μέσα στο νεκροταφείο και σίγουρα δεν περίμενε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα: «Πηγαίνω να μου το δείξει, μου λέει: “Φέρε τα λεφτά, αλλιώς σε καθάρισα”. Του λέω: “Δεν έχω λεφτά” και με πυροβολάει».

Ο δράστης του ζήτησε όσα χρήματα είχε πάνω του ο 50χρονος, όμως ο τελευταίος δεν είχε πορτοφόλι. «Κάνω να φύγω, με πυροβολάει, μου την κάνει έτσι, αυτός πηδάει από το ντουβάρι και βγαίνει από τα χωράφια. Θα μπορούσε να με καθαρίσει, να βάλει εδώ πάνω, να μου το κολλήσει».

Όσο ο 50χρονος ήταν αιμόφυρτος και φώναζε για βοήθεια, ο δράστης πρόλαβε να πηδήξει τον φράχτη και να εξαφανιστεί. «Ήταν ξανθός, κοντό μαλλί. Τριαντάρης ήταν. Ούτε αμάξι είχε ούτε συνεργό. Ήμουν μοναχός, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε ο κος Παναγιώτης.

Ο τραυματισμός, ευτυχώς, δεν ήταν σοβαρός, το σοκ όμως ήταν μεγάλο. «Ούτε τον γνώριζα ούτε με γνώριζε. Απλώς μου ζήτησε τα λεφτά. Εγώ θέλω να πιαστεί και να πάει μέσα. Αυτό θέλω. Τώρα εδώ πέρα, που θα ερχόμαστε στο κοιμητήριο, πρέπει να βλέπω αριστερά-δεξιά. Φοβάμαι μην είναι πουθενά κρυμμένος και μου ρίξει».

Η έρευνα συνεχίζεται, με το χωριό να παραμένει ανάστατο και τον κύριο Παναγιώτη να αναρρώνει ακόμα μετά την επίθεση που δέχθηκε.