Από την ημέρα που η νεαρή Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου είχε πάει να ζητήσει βοήθεια, έχουν περάσει σαράντα ημέρες. Η οικογένεια της αδικοχαμένης νεαρής κοπέλας ζητά να γίνει ψυχιατρική εξέταση στον δράστη καθώς διαρκώς επικαλείται ότι δεν θυμάται τίποτα από την στιγμή που τη δολοφόνησε.

«Γιατί αυτός μου άδειασε την αγκαλιά μου; Πείτε μου γιατί;» αναρωτιέται με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή η μητέρα της Κυριακής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η δικηγόρος της μητέρας, Ελένη Τζούλη μιλώντας στο ίδιο δελτίο ανέφερε πως η γυναίκα που είδε την κόρη της νεκρή, τώρα συνειδητοποιεί πως το παιδί της δεν θα γυρίσει σπίτι. «Είναι σε επιδεινούμενη ψυχολογική κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα καταγγέλλει ολιγωρία και αδράνεια των αρχών να εντοπίσουν αμέλειες και να αποδώσουν ευθύνες σαράντα μέρες μετά τη δολοφονία της κόρης της.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο τα λάθη των πέντε αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ ακόμα δεν έχουν οριστεί οι πειθαρχικές ποινές σε βάρος τους. Η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα αναρωτιέται γιατί δεν έχουν αναζητηθεί ευθύνες σε ανώτερα κλιμάκια της Αστυνομίας.

Κενό μνήμης 15 ημερών επικαλείται ο δράστης

Επίσης, ακόμα αναμένεται η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του δράστη με τον ίδιο να επικαλείται κενά μνήμες από την στιγμή του φόνου έως και 15 μέρες μετά, δηλαδή τη μέρα που ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά τη δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε.

Οι γονείς της Κυριακής Γρίβα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, καταγγέλλουν μεθόδευση από την πλευρά του δράστη καθώς μια μέρα πριν ο 39χρονος εξεταστεί από τον εισαγγελικό πραγματογνώμονα δέχθηκε επίσκεψη από τον ψυχίατρο ο οποίος διορίστηκε από την οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής Γρίβα, κ. Ελένη Μαζαράκη τόνισε πως: «Πήγε και τον είδε μια ημέρα νωρίτερα. Αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά διότι εύλογα κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι έλαβε χώρα σχετική προετοιμασία του».

Ο τεχνικός σύμβουλος του δράστη, Νέστωρας Παπαθανασίου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ανέφερε πως: «Ο οποιοσδήποτε κρατούμενος θελήσει να εξεταστεί από τον οποιοδήποτε γιατρό, παίρνει έγκριση από το συμβούλιο της φυλακής και τον εξετάζει. Φημίζομαι για την αμεροληψία μου. Ό,τι βρω θα το καταγράψω. Σας κάνει δεν σας κάνει».

Αύριο, Κυριακή (12/05), συγγενείς και φίλοι της Κυριακής Γρίβα θα τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη της.