Χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και ερωτικές συνευρέσεις με τρόφιμους φαίνεται πως κρύβονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τοξικομανών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργούσε αρχικά στο Δήλεσι Βοιωτίας, ωστόσο στη συνέχεια «μετακόμισε» έξω από τις Αφίδνες και συγκεκριμένα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Κομβικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε η καταγγελία μίας πρώην τροφίμου, ότι το κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών όχι μόνο λειτουργούσε παράνομα αλλά και ότι ουδείς εργαζόμενος δεν διέθετε το απαιτούμενο πτυχίο. Επίσης, όπως προέκυψε και από την προανακριτική έρευνα, που διήρκεσε μήνες, η συνταγογράφηση των φαρμάκων γινόταν μία φορά στις δεκαπέντε ημέρες από ψυχίατρο, ενώ τα φάρμακα αναλάμβανε να μοιράζει στους τρόφιμους μία πρώην τρόφιμος, η οποία ουδεμία σχέση έχει με επαγγέλματα υγείας. Το αποτέλεσμα ήταν να χορηγούνται φάρμακα χωρίς κανέναν έλεγχο.
Επίσης, στην ίδια καταγγελία αναφέρθηκε ότι ένας εκ των ιδιοκτητών του συγκεκριμένου παράνομου κέντρου, κάνοντας χρήση ναρκωτικών και οινοπνευματωδών ποτών, δύο φορές το μήνα μαζί με κάποιους από το προσωπικό συνευρίσκονταν ερωτικά με νοσηλευόμενους. Αίσθηση προκαλεί, επίσης, ότι –πάντα με βάση την καταγγελία που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ.- οι ιδιοκτήτες του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τοξικομανών, μαζί με κάποιους συνεργούς τους, έρχονταν σε συνεννόηση με τους γονείς ατόμων, που θέλανε τα παιδιά τους να νοσηλευτούν (χωρίς όμως αυτά να θέλουν), και τους εξανάγκαζαν να το κάνουν με τη βία. Χρήση βίας φέρεται να γινόταν και σε νοσηλευόμενους που αργούσαν να πληρώσουν το κέντρο. Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ωρωπού διαπίστωσαν, επίσης, ότι το παράνομο κέντρο σχεδόν κάθε δύο χρόνια άλλαζε τοποθεσία, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του: το 2019 ήταν στο Δήλεσι, το 2021 στο Καπανδρίτι και το 2023 μεταφέρθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Να θυμίσουμε ότι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ συνέλαβαν πέντε άτομα ηλικίας 46, 45, 42, 41 και 36 ετών αντίστοιχα, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Σε έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 4.343 φαρμακευτικά δισκία χωρίς τις απαιτούμενες ιατρικές συνταγές, το χρηματικό ποσό των 13.300 ευρώ και 11 μπλοκ αποδείξεων μαζί με χειρόγραφες σημειώσεις.
Γιολδάσης: «Οι συνάδελφοι δούλευαν για μήνες, υπό άκρα μυστικότητα»
Το newsbeast.gr απευθύνθηκε στον Ειδικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργο Γιολδάση, ο οποίος, μάλιστα, υπηρετεί στο Τ.Α. Ωρωπού, για να σχολιάσει το θέμα: «Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία ενός μικρού αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικού Τμήματος Ασφαλείας. Οι συνάδελφοι δούλεψαν για μήνες και υπό άκρα μυστικότητα μία υπόθεση με πολλές δυσκολίες στην έρευνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το παράνομο Κέντρο άλλαζε αρκετά συχνά μέρος, προκειμένου να καλύπτει τις δραστηριότητές του. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι συνελήφθησαν και οι φερόμενοι ως αρχηγοί του συγκεκριμένου κυκλώματος. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους! Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».