Το κακοποιητικό προφίλ του πρώην συντρόφου της 28χρονης Κυριακής, που δολοφονήθηκε από τα χέρια του έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, σκιαγραφεί πρώην συνάδελφός της.

Όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δράστης, που ήταν άνεργος το μεγαλύτερο διάστημα της κοινής τους ζωής, ήταν αυτός που έπαιρνε τον μισθό της και τη ζήλευε τόσο που είχε αναγκαστεί να αλλάξει θέση.

«Με την Κική δουλέψαμε μαζί για λίγους μήνες σε καφετέρια. Εγώ ήμουν υπεύθυνη τότε στο κατάστημα. Την ήθελα για service αλλά τελικά έγινε καθαρίστρια γιατί ο 39χρονος δεν την άφηνε να μιλάει με πελάτες. Αυτός δεν δούλευε αλλά ερχόταν στην καφετέρια και έκανε τον μάγκα σε όποιον της μιλούσε. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά όταν άρχισε να παίρνει εκείνος τον μισθό της Κικής. Τσακώθηκα μαζί του πολλές φορές, του είπα να μην έρχεται αλλά δεν με άκουγε. Μετά από λίγες εβδομάδες κατάλαβα ότι τη δέρνει, την κακοποιεί και προσπαθήσαμε όλοι μαζί να την πείσουμε να τον αφήσει και να τον καταγγείλει. Δεν ήθελε τη βοήθεια μας, τον φοβόταν και φαινόταν αυτό στο βλέμμα της. Την έβαλε να παραιτηθεί και έτσι έφυγε» καταγγέλλει η συνάδελφος της Κυριακής.

«Εύχομαι να πιάσουν οι κατάρες μου για τον δράστη» καταγγέλλει η γιαγιά της

«Ό,τι και να σας πω, δεν γυρίζει πάλι το κορίτσι. Δεν γυρνάει το κακό, να μην ξαναγίνει, να μην ξαναγίνει. Το ταξίδι της να είναι… καλό παράδεισο. Το ταξίδι της να είναι ωραίο και τι να  της πω; Τα νιάτα της, την ζωή της, την ομορφιά της. Τα άφησε όλα πίσω, γιατί να πάει;» συγκλονίζει η γιαγιά της Κυριακής και απευθύνει έκκληση: να μην ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε στην δική της οικογένεια.

Όπως είπε η γιαγιά της Κυριακής, «καταρρακωθήκαμε όλοι, αυτό είναι μεγάλο κακό που έγινε και να κάνουν κάτι, να κάνουν κάτι. Εδώ τον τάισα κιόλας. Του έχω πει και κατάρες, να τον πιάσουν. Έχω πει και κατάρες, ό,τι έφαγε να του γίνει πόνος. Δεν μπορώ άλλο, όπως μας πόνεσε, να πονέσει».

Η γιαγιά της είναι η γυναίκα που μεγάλωσε την Κυριακή και την αδελφή της. Είχε γνωρίζει τον άνδρα που αργότερα θα γινόταν ο δολοφόνος της, για τον βίαιο χαρακτήρα του οποίου, η Κυριακή δεν είχε μιλήσει στην οικογένειά της.

«Όλοι τα μεγαλώσαμε και εγώ και ο πατέρας της φρόντιζε, όλοι, όλοι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μας μίλαγε, να μας πει το τι συνέβαινε. Τον φοβόταν μην γίνει κανένα κακό και να το κακό που έγινε στον εαυτό της» λέει.

Τραγική ειρωνεία σε αυτήν την ασύλληπτη ιστορία το γεγονός ότι ο θείος της 28χρονης, το μικρότερο από τα 7 αδέλφια του πατέρα της, είναι εν ενεργεία αστυνομικός, στον οποίο όμως η περήφανη Κυριακή δεν είχε μιλήσει, από φόβο μήπως ο 39χρονος έκανε κακό στην οικογένειά της.

Όπως λέει η γιαγιά της, «εγώ γι’ αυτόν τον λόγο νομίζω ότι δεν μίλαγε και φοβόταν μην κάνει ο πατέρας της τίποτα. Γι’ αυτό έγινε αυτό το πράγμα, φοβόταν το παιδί και το  είδαν εκεί πέρα και δεν έκαναν τίποτα ρε γαμώτο, τίποτα δεν έκαναν! Τι αστυνομία έχουμε; Τι έχουμε; Τι είναι αυτά τα πράγματα;».