Χειροπέδες σε έναν 16χρονο από το Πακιστάν πέρασαν το απόγευμα της Δευτέρας (27/11) αστυνομικοί της Ομάδας «Δράση», με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του να αφορά πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και κλοπή κατά συναυτουργία.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Μοναστηρακίου, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναζητεί και ένα ακόμη άτομο ως συνεργό του 16χρονου, όπου οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανήλικων κοριτσιών και αφού τις εξύβρισαν προέβησαν σε προσβλητικές για τη γενετήσια ευπρέπεια χειρονομίες.

Ένας νεαρός άνδρας που περνούσε από το σημείο και αντιλήφθηκε το περιστατικό, παρενέβη και στην προσπάθειά του να σταματήσει τους δύο δράστες δέχτηκε επίθεση με γροθιές και κλοτσιές με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν το κινητό του.

Αστυνομικοί της Ομάδας «Δράση» που εκτελούσαν υπηρεσία σε κοντινό σημείο, προσέγγισαν τους δράστες και παρά την προσπάθεια του 16χρονου να διαφύγει, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, το οποίο επελήφθη προανακριτικά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.