Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Η κα Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία «ψευδεπίγραφη» ταμπέλα, τονίζοντας πως στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κατεβαίνει το κόμμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ξεκίνησε την συνέντευξη της με ένα σχόλιο για το χθεσινό debate, το οποίο χαρακτήρισε απογοητευτικό, καθώς η διαδικασία που ακολουθείται είναι πλέον ξεπερασμένη.

Προς επίρρωση των λεγομένων της η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση και στον Αλέκο Φλαμπουράρη, τονίζοντας ότι ενώ δεν έχει εκλεγεί ποτέ με την ψήφο των πολιτών μπήκε επικεφαλής στην Α’ Αθηνών. Αντίστοιχη κριτική άσκησε και για την επιλογή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως επικεφαλής στη Β΄Αθήνας, ο οποίος είχε εκλεγεί όγδοος στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε ο Γιάννης Δραγασάκης, για τον οποίο η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως αντί να δίνει εξηγήσεις για την αποτυχία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, επιβραβεύεται με την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στρέφοντας τα βέλη της στον Δημήτρη Μάρδα, που έχει τεθεί επικεφαλής στην Α’ Θεσσαλονίκης, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «δοτό υπουργό», προερχόμενο απο το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι.

Στο ερώτημα αν το παράκανε με την τυπολατρεία της, η κα. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως ότι έλεγε στο παρελθόν, ακριβώς τα ίδια έλεγε και στο διάστημα που ήταν πρόεδρος της Βουλής. «Όσοι νόμιζαν ότι δεν θα ήμουν συνεπής στις θέσεις μου, δεν υπολόγισαν σωστά» και συμπλήρωσε, «η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι  τυπολατρεία».

Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύο κόμματα σε ένα, υπογραμμίζοντας πως διαλύθηκε κατόπιν συνεννόησης του Αλέξη Τσίπρα με τους διεθνείς πιστωτές.

Η πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι μπορεί η συμφωνία να ήταν όντως προϊόν εκβιασμού, αλλά κάποιοι ήταν έτοιμοι και πρόθυμοι να ενδώσουν, χωρίς να συγκαταλέγει τον Πρωθυπουργό ανάμεσα σε αυτούς. «Πρόκειται για τους ίδιους που έτρεχαν στα ΑΤΜ, πριν ακόμα ανακοινωθούν  τα capital  controls…».

Υποστήριξε επίσης ότι υπερασπίστηκε τον κ. Τσίπρα, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να μιλάει για παιδιαρίσματα και ότι δεν έχει την ανάγκη υπερασπίσεως και σε κάθε περίπτωση πριν «ξαμολήσει τα σκυλιά του εναντίον της».

Αναφερόμενη στην προσχώρησή της στη Λαϊκή Ενότητα ως συνεργαζόμενη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέψευσε ότι έχει αρχηγικές βλέψεις. «Δεν με αφορά η διεκδίκηση της εξουσίας ως λάφυρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όσον αφορά στην προεδρία της στη Βουλή, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε πως έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μην υπερψηφιστεί το μνημόνιο, ωστόσο «κάποιοι είχαν ετοιμάσει εναλλακτικές λύσεις», υπεραμυνόμενη των πεπραγμένων της.

«Οφείλαμε να είμαστε προετοιμασμένοι πριν φτάσουμε στο σημεία να εκβιαστούμε από τους δανειστές και η ίδια είχε δρομολογήσει διαδικασίες μέσα από τις δύο τουλάχιστον επιτροπές της Βουλής, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν όπλα στη διαπραγματευτική φαρέτρα της κυβέρνησης, η οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Εν κατακλείδι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είχε προετοιμαστεί ως όφειλε, με τραγικές για τον λαό συνέπειες» σημείωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής.

Σε άλλες επισημάνσεις της η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι όταν τίθενται διλλήματα και στη μια πλευρά είναι η Δημοκρατία, ποτέ η ζυγαριά δεν μπορεί να γείρει στην άλλη πλευρά, ότι ο ελληνικός λαός έδωσε την δικά του απάντηση στα διλλήματα με το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και ότι η κυβέρνηση από το «καμιά θυσία για το ευρώ» προχώρησε στο «πάση θυσία ευρώ, ακόμα και με θυσία του λαού».