Έτοιμη να δώσει τη μάχη διεκδικώντας για μια θέση στην επόμενη Βουλή είναι η αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και επιτυχημένη δικηγόρος, Βάσια Αναστασίου, η οποία κατέρχεται με το ψηφοδέλτιο του κόμματος, στην Ανατολική Αττική. Η ίδια άλλωστε είναι γέννημα – θρέμμα της περιοχής, καθώς κατάγεται από τον Βαρνάβα, και γνωρίζει κατά τα τοπικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Θεωρείται ένα από τα βασικά στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος, καθώς τη θέση της αναπληρώτρια γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ της την είχε εμπιστευτεί η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και εξακολουθεί να διατηρείται σε αυτή και επί προεδρίας Νίκου Ανδρουλάκη. Η ίδια δηλώνει πως βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της προσπάθειας του Κινήματος και δη σε μια περιφέρεια που από το 2019 το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει βουλευτή.

Η κ. Αναστασίου έχει εξαιρετικές σπουδές με ενδιαφέρουσα καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και είναι κόρη δύο σπουδαίων επιστημόνων, του θωρακοκαρδιοχειρουργού Νίκου Αναστασίου και της δερματολόγου Μαρίνας Αδαμοπούλου.

Έχει γεννηθεί στο Λίβερπουλ τον Μάρτιο του 1991 και εξαιτίας αυτού του γεγονότος διαθέτει διπλή υπηκοότητα – ελληνική και βρετανική. Το 2013 έλαβε το πτυχίο της από την Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2018 πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ακολούθως, έλαβε το μεταπτυχιακό της (Master of Science/MSc) στην Επικοινωνία και ΜΜΕ από το London School of Economics και από το 2015 είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Όσον αφορά την πολιτική της καριέρα, το 2011 και σε ηλικία 19 ετών εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Μαραθώνα, ούσα η νεότερη έως σήμερα εκλεγμένη πανελλαδικά. Από το 2011 έως το 2014 της ανατέθηκε ο ρόλος της Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαραθώνα και από το 2014 έως το 2019, ήταν και πάλι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα ενώ διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημοτικού θεάτρου Δήμου Μαραθώνα αλλά και μέλος της επιτροπής Παιδείας. Το 2015 της ανατέθηκε ο ρόλος της Προέδρου του Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και για πρώτη φορά κατήλθε ως υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ανατολική Αττική στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ είναι και εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Τέλος, έχει έντονη εθελοντική παρουσία (όπως π.χ. κατά τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 στην Βόρεια Αττική και την Εύβοια, σε δράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και στους Special Olympics του 2011), ενώ από το 2005 έως το 2011 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP) αφότου έλαβε την πρώτη θέση στον σχετικό εθνικό διαγωνισμό, στην Αθήνα.