Θέμα διακυβέρνησης της χώρας θέτει ευθέως ο πρώην γγ του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα, ο οποίος τονίζει σε συνέντευξή του στο CNBC ότι «το βασικό ζητούμενο στο δημοψήφισμα της Ελλάδας είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην περίπτωση που η απάντηση προκρίνει την μεγαλύτερη λιτότητα».
«Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας είπε ότι θα παραιτηθεί, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης, τουλάχιστον με την παρούσα μορφή της. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα» ανέφερε στη συνέντευξή του ο Νταλλάρα.
«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα, το ερώτημα που πραγματικά τίθεται είναι ποιος θα είναι ο ηγέτης της Ελλάδας και ομολογουμένως παραμένει πολύ ασαφές» σημειώνει ο πρώην επικεφαλής του IIF.
«Η Άνγκελα Μέρκελ σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις ουσιαστικά λίγο πριν το δημοψήφισμα. Πρόκειται για μία κίνηση τακτικής από τη γερμανίδα Καγκελάριο, καθώς δεν είναι μυστικό ότι στις τάξεις των Ευρωπαίων ηγετών δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η εμπειρία της συνεργασίας με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα» τονίζει.
«Νομίζω όμως πως οι πιθανότητες συνεχίζουν να είναι εύλογα καλές πως μετά το δημοψήφισμα, ασχέτως αποτελέσματος, θα υπάρξει επανάληψη των διαπραγματεύσεων και πως οι πιθανότητες για συμφωνία κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων του Ιουλίου δεν είναι τόσο χαμηλές» κατέληξε ο Νταλλάρα.