Στην «οικονομική καταστροφή» της οικογένειάς του στην Ελλάδα, από το «παραδικαστικό κύκλωμα» αναφέρεται χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες ο Στέφανος Κασσελάκης, στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του Βήματος, Βασίλη Λαμπρόπουλου, από το 2002 – 2003, συνεταίρος του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη, γίνεται ένας δικηγόρος. Με τον συγκεκριμένο συνεταίρο, προέκυψε στη συνέχεια δικαστική διαμάχη, από την οποία ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη φέρεται να έχασε το εργοστάσιο αλλά και το σπίτι στην Εκάλη.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη το 2015 όπου ο πατέρας Κασσελάκη, αθωώθηκε.
Ο ρόλος του δικηγόρου – συνεταίρου
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο δικηγόρος φαίνεται να συνδέεται με έμμεσο τρόπο με το παραδικαστικό κύκλωμα του 2004 – 2005. Είχε φιλική σύνδεση με άνθρωπο που κατηγορήθηκε για το παραδικαστικό κύκλωμα.
Ο ίδιος δικηγόρος φέρεται να είχε επαφές και με άλλους κατηγορούμενους του παραδικαστικού. Ο δικηγόρος είχε νομικό εκπρόσωπο που είχε κατηγορηθεί για το παραδικαστικό, όμως το σημαντικότερο είναι πως στο πλαίσιο της έρευνας στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης, αποκαλύφθηκε πως είχε παραχωρήσει αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε εμπλεκόμενος δικαστής.
Όταν ο τελευταίος ρωτήθηκε γιατί πήγαινε στο γραφείο του, έλεγε πως ο δικηγόρος «έχει μια εκπληκτική βιβλιοθήκη». Ο συγκεκριμένος δικηγόρος έχει αποβιώσει.
Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ του MEGA, η υπόθεση ξεκινά το 2003. Το 2009, υπάρχει βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών για μια αντιδικία μεταξύ μελών της οικογένειας Κασσελάκη και του συνεταίρου του, που δεν είναι υπέρ του.
Το ίδιο ισχύει τόσο για το δεύτερο βούλευμα, αυτό του Συμβουλίου Εφετών και την αναίρεση που ζήτησε η οικογένεια Κασσελάκη από τον Άρειο Πάγο και δεν ευδοκίμησε.
Άνθρωπος που ήταν μέσα στα κεντρικά πρόσωπα του παραδικαστικού σχετίζεται με τον αντίδικο του πατέρα Κασσελάκη. Και ο πατέρας του κ.Κασσελάκη είχε προσφύγει κατά του συνεταίρου του, όμως το βούλευμα απέρριπτε τη δική του προσφυγή.