Ανοιχτή στήριξη στην Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να παράσχει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μάλιστα εξαρχής όταν γνωστοποιήθηκε ότι αύριο Τετάρτη η βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός θα ανακοινώσει σε ειδική εκδήλωση πως θα διεκδικήσει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυκλοφόρησε και το σενάριο ότι δίπλα της θα έχει και ένα πρόσωπο – έκπληξη. Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί εάν αυτό το πρόσωπο θα είναι ο κ. Σακελλαρίδης, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για κάτι τέτοιο.

Θυμίσουμε ότι ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα είχε απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από τον δημόσιο λόγο και λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου είχε σπάσει τη σιωπή του γράφοντας μέσω του Facebook πως στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς να διεκδικεί ρόλο εντός του, και ότι βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της Αριστεράς «σε συνθήκες ασφυκτικής παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πάλαι ποτέ υφυπουργός είχε πάψει να είναι μέλος του κόμματος εδώ και οκτώ χρόνια. Στις 19 Νοεμβρίου 2015 είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα κατόπιν απαίτησης του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε μημονιακές υποχρεώσεις.Τώρα φαίνεται πως επαναδραστηριοποιείται και μένουν να φανούν οι προθέσεις του.