Στις 17:00 αύριο το απόγευμα ξεκινά η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο αργά το βράδυ, με την αναμενόμενη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Κατά την αυριανή πρώτη ημέρα, αναμένεται να πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και ένας κύκλος βουλευτών κι από τις οκτώ κοινοβουλευτικές ομάδες (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «Νίκη», Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραδοσιακά η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την ομιλία του εκάστοτε πρωθυπουργού, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης είχε προτείνει στην αντίστοιχη διαδικασία του Ιουλίου 2019 να πάρουν τον λόγο κατά την πρώτη ημέρα και οι επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων, κάτι που αναμένεται όπως όλα δείχνουν να γίνει και τώρα.

Την Παρασκευή η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα μιλήσουν οι περισσότεροι από τους υπουργούς της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της μεταρρυθμιστικής τους ατζέντας. Αντιστοίχως στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση και το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την καταληκτική τοποθέτηση του πρωθυπουργού γύρω στις 18:00 το απόγευμα, ώστε να ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.