Εντάσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ζήτημα των φόρων, με την Πειραιώς να εγκαλεί Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη για ατζέντα αύξησης της φορολογίας.

Οι τοποθετήσεις τόσο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, όσο και του Στέφανου Παραστατίδη του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν την επίθεση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσου.

«Έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα»

Στην έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε το πρωί της Τετάρτης η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όταν κλήθηκε να ορίσει τι ακριβώς σημαίνει «υπερκέρδη», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες», ενώ ερωτώμενη ποιες επιχειρήσεις αφορά αυτή η φορολόγηση, επανέλαβε: «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω, ΑΑΔΕ;».

Παραστατίδης υπέρ της αύξησης του ΕΝΦΙΑ

Υπέρ της αύξησης του ΕΝΦΙΑ τάχθηκε εν τω μεταξύ ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης, κι αυτό καθώς όπως σημείωσε μιλώντας στο OPEN: «Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι».

Η αναφορά αυτή χρειάστηκε την άμεση ανασκευή από τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη δεν είναι μεταξύ των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία. Παρά την το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ ανασκεύασε άμεσα, είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Παναγιώτη Δουδωνή αλλά και της Ελένης Χρονοπούλου που είχαν κάνει λόγο για αύξηση στη φορολόγηση των μερισμάτων.

«Κρυφή ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που την αποκάλυψαν οι μαρτυριάρηδες Νο. 2», σημείωσε σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις αυτές, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο MEGA και το LIVE News, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωνε πως: «Βλέπω τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα διαγωνισμό αριστεροφροσύνης και με πιάνει τρόμος. Δεν έχει να δείξει κανείς έναν φόρο που αύξησε ο Μητσοτάκης. Και αυτοί λένε ότι θα αυξήσουν φόρους. Με την κυβέρνησή μας, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι φόροι πήγαν μόνο προς τα κάτω. Δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Οι φόροι με Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω. Όλοι οι φόροι».