Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της πέμπτης θεματικής ενότητας του ντιμπέιτ για το Περιβάλλον και την Ενέργεια ρωτήθηκε από τη Ράνια Τζίμα για την ΔΕΗ. «Θα επαναφέρει τη ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο λέει ο Τσίπρας, εσείς σε ποια κατεύθυνση είστε κοντά;» ρώτησε η δημοσιογράφος.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε μεταξύ άλλων πως: «Αυτή τη στιγμή το 34% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκουν στο Δημόσιο. Όλοι οι άλλοι μαζί δεν μπορούν να σχηματίσουν πλειοψηφία. Οπότε το ελληνικό Δημόσιο διορίζει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Πάλι το κράτος κάνει κουμάντο. Άρα αυτή η πρόταση δεν αλλάζει την πολιτική του κράτους στη ΔΕΗ. Για μένα πρέπει να συνδέσουμε την απολιγνιτοποίηση με τις επενδύσεις στο δίκτυο και την αποθήκευση για να μειώσουμε την εξάρτηση της χώρας που πρωταγωνίστησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

«Δεν πήρα καθαρή απάντηση, ζητάτε να μείνει η ΔΕΗ όπως είναι;» αναρωτήθηκε η Ράνια Τζίμα.
«Και σήμερα με το 34% αν θέλει το κράτος… Κάνει κουμάντο στη ΔΕΗ το κράτος. Στην τελευταία ψηφοφορία ως ευρωβουλευτής καταψήφισα το εμπόριο ρύπων. Είναι φόρος στον άνθρακα, ποιοι το πληρώνουν; Οι πιο φτωχοί Έλληνες που δεν μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο κάθε τρία χρόνια» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.