Γραπτά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των γυναικών δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν στο σημερινό ντιμπέιτ έστειλε η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να πάρουν θέση στο αίτημά της να συμμετάσχει και εκείνη στην τηλεμαχία. Η εν λόγω κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει η πολιτική αρχηγός εδώ και αρκετές ημέρες, προκειμένου να συμμετάσχει στο πάνελ «με τα αγόρια» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα η κ. Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook τα μηνύματα που έστειλε στη Σία Κοσιώνη που θα εκπροσωπήσει τον Σκάι, στην Ράνια Τζίμα που θα εκπροσωπήσει το Mega και στη Μάρα Ζαχαρέα που θα εκπροσωπήσει το Star Channel. Το μήνυμα έχει ως εξής: «Σας έχω στείλει από χθες επίσημη αίτημα συμμετοχής μου στο debate. Ελπίζω ότι οι δημοσιογράφοι, και πολύ περισσότερο οι γυναίκες δημοσιογράφοι, θα πάρετε θέση. Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Μέχρι στιγμής της έχει απαντήσει μονάχα η κ. Κοσιώνη, γράφοντας: «Καλημέρα. Αυτό όμως γνωρίζετε είναι θέμα της διακομματικής επιτροπής». Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από τις αναρτήσεις είναι δεκάδες τα σχόλια των ακόλουθων της πολιτικής αρχηγού και εκατοντάδες τα likes, ενώ η πρώτη ανάρτηση που αφορούσε το μήνυμα προς την κ. Ζαχαρέα έχει πάνω από 1.400 επιδοκιμασίες με πολλούς να γράφουν πως «το ντιμπέιτ είναι για να ακούσουμε αυτά που θέλουν», «Ζωή μου λιγάκι δύσκολο αυτό που ζητάς γιατί φοβούνται την αλήθεια και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι να ξέρεις θα σε στηρίξουμε γιατί εμείς θέλουμε την αλήθεια», «Ζωή δεν σε θέλουν….και δεν σε θέλουν γιατί ξέρουν ότι στις απαντήσεις που θα δώσεις δεν θα έχουν τίποτα να πουν….η αλήθεια πονάει πάντα…. κανείς τους δεν θέλει να ξευτιλιστεί δημόσια….», κ.λπ.

Να θυμίσουμε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μετέβη και στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ζητώντας να παρέμβει προκειμένου να συμμετάσχει και η ίδια στο ντιμπέιτ. Όπως τονίζει η ίδια, «κάνω εκστρατεία για να συμμετάσχω στο ντιμπέιτ. Αυτό που έχουν κανονίσει τα αγόρια είναι να μιλήσουν μεταξύ τους. Κάνανε διακομματική επιτροπή μόνοι τους, έχουν κανονίσει τις ερωτήσεις, έχουν απαγορεύσει τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν διαφορά πράγματα. Είμαι επικεφαλής στο πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. Θεσμικά το ντιμπέιτ εντάσσεται στον τηλεοπτικό διάλογο που προβλέπει η νομοθεσία για την ίση προβολή. Είναι φοβικό και αστείο οι αρχηγοί των κομμάτων που θέλουν την εντολή για εξουσία να φοβούνται. Οφείλουν να απαντήσουν στο εξής: Αν γίνει το ντιμπέιτ όπως το έχουν κανονίσει θα είναι μόνο έξι άνδρες… Είμαι η μόνη γυναίκα αρχηγός, να μην ακουστεί, να την αποκλείσουν;».

Προσθέτει δε πως «με κανένα δεν θα συνεργαστώ αν μπω στη Βουλή, είναι πολύ ξεκάθαρο”, ενώ ερωτηθείσα αν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας αν με δει στο ένα χιλιόμετρο, στρίβει μην πέσει επάνω μου, έχει τύχει. Δεν τολμά. Έχει δώσει εντολή σε όλα τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2015 και μετά δεν αναφέρουν το όνομα Ζωή Κωνσταντοπούλου και Πλεύση Ελευθερίας. Είναι εντολή να παρασιωπηθεί η δράση του κόμματος».