«Ο Τσίπρας γίνεται ένας τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ από τη Σία Κοσιώνη.

«Ζούμε σε μια άλλη εποχή», σημείωσε ο ίδιος και τόνισε «το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά, τώρα όμως είμαστε στο 2023 και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα».

«Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ο ελληνικός λαός θέλει λύσεις» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε ακόμα πως οι λύσεις αυτές «δεν δίνονται από συνθήματα και από πρόσωπα που έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ».

Ερωτώμενος σχετικά με την κατηγορηματική άρνησή του να δεχθεί για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα σε κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία ενδέχεται να πάρει μέρος το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, σημείωσε:

«Αν περιμένουν ότι θα κλείσω τα μάτια μου στην πραγματικότητα για να κάνω κυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη έχουν στο μυαλό τους λάθος άνθρωπο. Δεν μπορεί η Ελλάδα που είναι στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει γραφειοκρατία, ανισότητες και διαφθορά που έχουν κράτη που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και εξήγησε: «Αν αυτά τα κόμματα θεωρούν και συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους μέχρι τέλους ας κάνουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο. Εγώ βάζω πλαίσιο που αλλάζει τη χώρα. Αν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί Μητσοτάκης και Τσίπρας θα χρειαστεί να πάνε με άλλα κόμματα και όχι με το ΠΑΣΟΚ».

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πετύχει το ΠΑΣΟΚ το ισχυρό διψήφιο ποσοστό που έχει θέσει ως στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο ίδιος απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Αλλιώς θεωρώ ότι δεν θα έχουμε καταφέρει το στόχο μας. Βλέπω ανθρώπους που επιστρέφουν γιατί κουράστηκαν από την αναξιοπιστία τον λαϊκισμό και τα μεγάλα λόγια».