Υπάρχουν όρια και στο μνημόνιο, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Οικονόμου, θέλοντας να καταδείξει ότι δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

Όπως είπε, «αυτοί που έδωσαν τα χρήματα έχουν ορισμένες απαιτήσεις. Ξέρετε κανέναν να δανείζει χωρίς όρους; Αλλά από εκεί και πέρα, δεν θα μείνουμε κολλημένοι εφ’ όρου ζωής και να μας ακούν και οι νεότεροι να μιλάμε μόνο για το μνημόνιο, για όνομα του Θεού. Το μνημόνιο έχει και κάποια όρια… Πρώτον, αυτά που είναι γραμμένα στο χαρτί και δεύτερον, αυτά τα οποία ανέχονται οι δύο πλευρές. Και κανένας δεν πρέπει να ξεπεράσει τις αντοχές. Εάν τις ξεπεράσει, θα υπάρξει καταγγελία. Και αυτό είναι δικαίωμα και των δύο πλευρών» είπε μιλώντας στο σταθμό «9,84».

Ως μέλος της επιτροπής που δημιούργησε ο κ. Παπανδρέου για την συγκέντρωση 1 εκατ. υπογραφών για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας σημείωσε «η ελπίδα είναι να υιοθετηθεί η πρόταση του ευρωομολόγου χωρίς καν να χρειαστεί το δημοψήφισμα, πριν φτάσουμε καν σε αυτό…».

Τόνισε ότι διαφωνούν Γερμανοί και Γάλλοι και επέκρινε τη Γερμανία για τη στάση της λέγοντας «αυτή είναι μια συμπεριφορά τελείως ατομιστική, είναι συμπεριφορά υστερικής γηραιάς κυρίας. Τέτοιο πράγμα είναι, έτσι συμπεριφέρεται η Γερμανία».