Στις φυλακές του Χάρεν έφτασε πριν τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (23/12) ο πατέρας της Εύας Καϊλή για να δει την κόρη του. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, που βρίσκεται έξω από τις φυλακές του Χάρεν, ο πατέρας της Εύας Καϊλή επιτέθηκε στην κάμερα και είπε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση.
Την παραμονή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για ακόμη ένα μήνα αποφάσισαν την Πέμπτη (22/12) οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι.
Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη.
Σημειώνεται πως η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Βέλγιο, όπου είναι ένα κάστρο του 19ου αιώνα.
Σύμφωνα με τους brusselstimes.com, η συγκεκριμένη φυλακή ονομάζεται Saint-Gilles και είναι ένα τεράστιο νεομεσαιωνικό συγκρότημα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Joseph Jonas Dumont και χτίστηκε μεταξύ 1878 – 1884 από τον αρχιτέκτονα François Derre. Μάλιστα, έχει χτιστεί με βάση τις διατριβές Αγγλοσάξωνων εγκληματολόγων και αναπτύχθηκαν από τον Édouard Ducpétiaux, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα σχέδια πολλών βελγικών φυλακών.
Έτσι, τέθηκε σε λειτουργία το 1884 για να αντικαταστήσει τη φυλακή Petits-Carmes στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου στην επίσημη ιστοσελίδα justice.belgium.be. Κατά τον Μεσοπόλεμο, εκεί έμεναν μόνο κατάδικοι, ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η φυλακή πέρασε υπό τον έλεγχο των Ναζί.
Επίσης, το διάστημα 1945 – 1950, ο ημερήσιος πληθυσμός της φυλακής που έχει χωρητικότητα 502 ατόμων, ανήλθε σε 2.100, λόγω μαζικών καταδίκων για συνεργάτες των τότε Γερμανών κατακτητών.