Δεν υπάρχει πλέον θέμα στο οποίο να μην αντιπαρατίθενται και μάλιστα με σκληρούς πολλές φορές χαρακτηρισμούς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Η περίοδος που διανύουμε είναι από την φύση της προεκλογική αλλά θυμίζει ανά χρονικά διαστήματα μια ανάσα πριν τις κάλπες.

Το πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη και η ύφεση στις λεκτικές αντιπαραθέσεις θα επέλθει ίσως μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των πολιτικών αρχηγών.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει στην Κουμουνδούρου ότι δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντά στις επιθέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επικρίνουν την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Το θέμα της αναβάθμισης των ΑΕΙ ήταν αυτό που συγκέντρωσε όλα τα φώτα με την προσωπική και απαράδεκτη ακόμα και κατά τον Αλέξη Τσίπρα επίθεση του στενού του συνεργάτη και βουλευτή του κόμματός του Χριστόφορου Βερναρδάκη κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Τόσο η ίδια η κα Κεραμέως χθες στην Βουλή ανέβασε πολλές φορές τους τόνους απέναντι στον αμετανόητο όπως φάνηκε πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανακάλεσε μεν τον χαρακτηρισμό «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας» αλλά τελικά την αποκάλεσε Μήδεια!

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλεγαν αργά χθες το βράδυ μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης τους με την κοινωνία» ότι στον τομέα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ βίωσε ένα είδος Βατερλώ καθώς η αποχή του από την ψηφοφορία ήταν ένας τρόπος να δραπετεύσει καθώς αν έμενε θα έπρεπε να υπερψηφίσει άρθρα στα οποία αναπόφευκτα συμφωνούσε.

Επίσης, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν στο newsbeast.gr ότι δεν θα επιτρέψουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσει από την μια τις δολοφονίες χαρακτήρων και να μας γυρίσει στο 2015 και από την άλλη να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όπως έκανε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην Βουλή υποστηρίζοντας ότι όσον αφορά στο Power Pass ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι όλοι οι πολίτες που έκαναν αίτηση θα λάβουν 600 ευρώ.

Σημείωναν ακόμα ότι η ίδια η πραγματικότητα καταδεικνύει πως αν άκουγαν από την εποχή της πανδημίας τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζητούσε να δίνονται αφειδώς ενισχύσεις σε έχοντες και μη έχοντες ανάγκη, τώρα τα ταμεία θα ήταν άδεια και δεν θα μπορούσαν να υιοθετούν μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην λαίλαπα της ενεργειακής κρίσης.

Στην αρένα της άγριας αυτής πολιτικής κόντρας μπήκε και ένα θέμα το οποίο απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη. Η απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για δυο βιασμούς ανηλίκων ξεσήκωσε θύελλα με την κυβέρνηση να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έκανε χρήση δικού του νόμου, με τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά να το αρνείται και μέσα σε όλη αυτή την αντιπαράθεση να παρεμβαίνουν με ανακοινώσεις τους ακόμα και οι ενώσεις δικαστών.

Και αν τελικά οι εκλογές γίνουν στο τέλος της 4ετίας όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τότε αυτό που ζούμε τώρα είναι μόνο ένα προοίμιο των όσων θα ακολουθήσουν.