Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο των τρίτων εκλογών αλλά και για την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση αν δεν πάρει αποφάσεις για μέτρα στήριξης η ΕΕ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου απάντησε και στην φράση «πληθωρισμός Μητσοτάκη» του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κρίση είναι διεθνής.

Για τις εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η δική μας πρόθεση είναι ότι σε καιρούς αστάθειας σαν κι αυτούς που ζούμε χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα». Και συνέχισε: «Οι παρατεταμένες εκλογικές αναμετρήσεις προφανώς και δεν συμβάλλουν στην κυβερνητική σταθερότητα. Εμείς, έχουμε τονίσει ότι εκείνο που επιδιώκουμε με την δεύτερη εκλογή είναι να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση αντίστοιχη με αυτή που δημιουργήθηκε το 2019 για λόγους που έχουμε εξηγήσει. Από εκεί και πέρα η βούληση του ελληνικού λαού θα διαμορφώσει τις συνθήκες της διακυβέρνησης του τόπου μετά από αυτές τις εκλογές».

«Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πολίτες»

Για δυο πυλώνες προσέγγισης του θέματος της ακρίβειας μίλησε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει σε περίπτωση που η ΕΕ δεν πάρει καμία απόφαση για στήριξη.

Όπως είπε «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ΕΕ για την δημιουργία μιας αποφασιστικής απάντησης στο θέμα της ενεργειακής κρίσης και της εισαγόμενης ακρίβειας που ταλαιπωρεί όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες αλλά ταυτόχρονα δεν θα σταματήσουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα της οικονομίας για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών».

«Για τις προσδοκίες του κ. Τσίπρα θα μιλήσει ο λαός»

Κληθείς να σχολιάσει την φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «πληθωρισμού Μητσοτάκη», ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στον κόσμο που δεν αντιλαμβάνεται τα διεθνή χαρακτηριστικά της κρίσης και που αγνοεί βασικά συστατικά της πραγματικότητας. Όπως για παράδειγμα η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει την μεγαλύτερη στήριξη από όλες τις υπόλοιπες στην κοινωνία για τον μετριασμό του αποτυπώματος της κρίσης στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται όλα αυτά με σωφροσύνη έχοντας πάντα κατά νου ότι ένα δράμι πράξης ζυγίζει πολύ βαρύτερα από τόνους θεωρίας και διαστρέβλωσης και άρνησης της πραγματικότητας στο που οφείλονται αυτα τα πρωτόγνωρα προβλήματα που βιώνει όλος ο κόσμος. Σε ότι αφορά τις προβλέψεις και τις προσδοκίες του κ. Τσίπρα ο κόσμος όταν έρθει η ώρα ο κόσμος θα τοποθετηθεί και θα μιλήσει μόνος του.