O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε σήμερα στη Ρηγίλλης σύσκεψη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE). 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, η ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου και  Γιώργος Παπανικολάου, ο βουλευτής Χρήστος Ζώης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Σταύρος Παπασταύρου και άλλοι.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημέρωσε για τις προσπάθειες της Ε.Ε. στον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης και γενικότερα για τις ενέργειες που προβαίνει, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα της μετανάστευσης σε κοινοτικό επίπεδο.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ., μεταξύ άλλων, ζήτησε να αυξηθεί η πίεση προς όλα τα κράτη για την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής, αναδεικνύοντας πάντοτε την κοινωνική προσέγγιση του φαινομένου της μετανάστευσης.

Παράλληλα είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί το κοινοτικό κεκτημένο της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, μέσω της ενίσχυσης του ρόλου της Frontex.

Επίσης να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία από την Ε.Ε., ώστε να εφαρμοστεί η υπογραφείσα συμφωνία επανεισδοχής (με την Ελλάδα), καθώς επίσης και για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συνάψεως και υπογραφής αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας.