Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό. Σε δηλώσεις του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά είπε: «Ο Παπανδρέου χρειάζεται να ξαναδεί το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας… Πρέπει να γίνει πιο θεσμικό».

Αναφέρθηκε επίσης σε προσωπικές στρατηγικές υπουργών σχολιάζοντας: «Οι υπουργοί θα πρέπει να μπορούν να κουβεντιάζουν. Δεν μπορεί να χαράσσεται στρατηγική ερήμην των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως παίρνονται αποφάσεις πρέπει να υλοποιούνται χωρίς ο καθένας να κάνει παιχνίδι για τον εαυτό του».

Ο Νίκος Σαλαγιάννης ΔΕΚΟ δήλωσε για τις ΔΕΚΟ:«Θα πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους εργαζόμενους στα κρίσιμα σημεία των αλλαγών που πρέπει να γίνουν».

Σημειώνεται ότι για τη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης είπε: «Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις από τους χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ, από τη στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το οδυνηρό μέτρο, κανένας από εμάς τους άλλους δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο. Επομένως, να συμφωνήσουμε ότι οι αλλαγές θα γίνουν έτσι κι αλλιώς, αλλιώς δεν προχωράει».

«Το να δίνουμε μάχες οπισθοφυλακών, δεν οδηγεί πουθενά. Καταρρέει το σύστημα» κατέληξε.