Ο στόχος για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2011 είναι εφικτός, δήλωσε στη Βουλή ο Φίλιππος Σαχινίδης και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των εσόδων του κράτους.
Τα έσοδα που αναμένονται από την περαίωση, τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ) θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των εσόδων μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομίας ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.
Σχολίασε πάντως ότι τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2010 θα ήταν καλύτερα, αν δεν είχε προκύψει η πρόσφατη αναθεώρηση του ελλείμματος που «επιβεβαιώνει τη βαριά κληρονομιά που άφησε η ΝΔ για τη χώρα».
Σχετικά με το έλλειμμα, δήλωσε ότι στο τέλος του χρόνου θα έχει μειωθεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες ενώ η δέσμευση που είχε η χώρα ήταν 5,5 ποσοστιαίες μονάδες και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα καταφέρνει τη μεγαλύτερη μείωση που έχει τεθεί.
Για «αστοχίες και αποτυχίες στην οικονομική πολιτική, οι οποίες αποτυπώνονται από την απόκλιση του μνημονίου», έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε «λογιστικές ακροβασίες».