Ο πολιτικός εκβιασμός στην Ελλάδα «δεν περνάει» εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας το πρωί στην Κοινωνία Ώρα MEGA και φέρνοντας ως παράδειγμα τις περιφερειακές εκλογές στην Ισπανία.

«Εμείς θα πάμε σε συμφωνία, διανύσαμε τα 3/4 του δρόμου και αυτοί πρέπει να διανύσουν το 1/4, αυτή τη στιγμή ο πολιτικός εκβιασμός δεν περνάει και ξέρετε πολύ καλά ότι ο πολιτικός εκβιασμός γίνεται για να παραδειγματιστούν οι λαοί της Ευρώπης, τι έγινε στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη; Μήπως σας θυμίζει λίγο Ρένα Δούρου; Μήπως είναι προάγγελος η ιστορία της Βαρκελώνης; Μήπως μπορεί να είναι προάγγελος και η ιστορία της Μαδρίτης;», τόνισε.

Σχετικά με τις αξιώσεις των δανειστών για κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων, η κα Φωτίου τόνισε ότι «μετά από τη χθεσινή ΚΕ αυτά έχουν αποκλειστεί όλα, ούτε το συζητάμε για τα εργασιακά, ακούσατε τον κ. Σκουρλέτη θα φέρει σύντομα μέσα στο μήνα το ν/σ για τις εργασιακές σχέσεις» και επισήμανε ότι σε ορισμένα πράγματα η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις εξαγγελίες της δίχως να τις θέτει σε πλαίσιο διαπραγμάτευσης.