Δεν είναι επαρκής από μόνη της η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τη χώρα μας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία. Πρότεινε δε τη συλλογή των ελληνικών χρεών σε ένα νέο ομόλογο 25ετίας, ενώ εκτίμησε ότι η τρόικα συνειδητοποίησε ότι το Μνημόνιο με τους όρους που μας επέβαλαν «δεν τραβάει».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και σημείωσε ότι για πρώτη φορά ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρώπη έχει πλέον εμπόδια και δεν απέκλεισε «σε αυτό έχει συμβάλλει και η δική μας πίεση». Όπως είπε, για πρώτη φορά ακούγεται ότι θα συζητηθεί η σχέση και η διάθεση της Τουρκίας στη ΕΕ.

«Είναι η πρώτη φορά που “ψευδίζουμε”, ένα “ίσως όχι”. Αυτό εμένα με χαροποίησε» είπε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των 12 μιλίων χαρακτήρισε “μη επαρκή” την απάντηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, λέγοντας ότι μένουν “έωλα” ορισμένα ερωτήματα».

«Αυτά τα που βγήκαν από την Παρασκευή ήταν: να πάμε την Τουρκία στην Ευρώπη για μια σειρά πραγμάτων. Επίσης βγήκε ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο.

Το τρίτο είναι ότι η Ελλάδα, για πρώτη φορά, δέχεται ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην δημιουργία ΑΟΖ. Μέχρι τώρα είμαστε εγκλωβισμένοι με την υφαλοκρηπίδα, με τα γνωστά προβλήματα που έχει η υπόθεση αυτή.

Το τέταρτο είναι ότι η εφαρμογή του ψηφίσματος της 24ης Νοεμβρίου 1981 «περί επιστροφής του χώρου λατρείας για τον σκοπό τον οποίον που έχουν εγερθεί», δηλαδή η επιστροφή της Αγίας Σοφίας, μπορεί να γίνει Ορθόδοξος ναός. Δεν χρησιμοποίησε αποθετικές φράσεις ο πρωθυπουργός.

Αλλά, είπε πως οι θρησκευτικές ευαισθησίες της μειονότητας, πρέπει να ληφθούν υπόψη. Είναι θετικό ότι κάποια πράγματα βγήκαν από αυτήν την κουβέντα», είπε.

Αναφερόμενος στις εσωτερικές εξελίξεις τάχθηκε κατά των απολύσεων και των προσλήψεων, αλλά υπέρ των μετατάξεων στο δημόσιο τομέα.

Κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα λέγοντας ότι δημιούργησαν μια πραγματικότητα οι αλόγιστες και οι άσωτες διακυβερνήσεις τους. Εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας και των μελλοντικών γενεών, είπε.

Τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης της Κεντροδεξιάς και σημείωσε ότι εχθρός του ΛΑ.Ο.Σ. είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε τον «κακό» της υπόθεσης, λέγοντας ότι «είναι πιο βλαπτικό και απ την ίδια την κρίση».

«Και αντί να καθίσουμε κάτω να ρίχνουμε βολές, κάθονται, βρίζονται και τρώγονται οι άλλοι δύο μεταξύ τους. Ας κάνουν ότι θέλουν. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτά. Εύχομαι στον κ. Σαμαρά μακροημέρευση στα πρώτα του γενέθλια στη του νέα θέση», πρόσθεσε ο κ.Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος δε στο κόμμα της κας Μπακογιάννη ευχήθηκε καλή επιτυχία και εμμέσως πλην σαφώς εκτίμησε ότι δεν θα έχει καλή πορεία η προσπάθειά της, καθώς ανέφερε ότι στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί αυτό στη ΝΔ, όταν έχασε ο Κ. Στεφανόπουλος από τον Κ.Μητσοτάκη.