Η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης.

«Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα και όταν λέω τα πάντα, έχει κάνει ίσως και περισσότερα από όσο αντέχει πολιτικά για να επιτευχθεί μια συμφωνία. Δηλαδή ένας συμβιβασμός που θα είχε όφελος για τη χώρα να μπορέσει να αναταχθεί και ένα όφελος για την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δείξει ότι υπάρχει Ευρώπη που μεριμνά και υπερβαίνει τα προβλήματα», σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Αναγνώρισε ότι «είμαστε μια χώρα πληγωμένη και ένας λαός πληγωμένος επί πέντε χρόνια. Πρέπει κάπως να βγούμε σε ένα ξέφωτο».

Αναφορικά με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, χαρακτήρισε το ίδιο το μνημείο πολύ σημαντικό εύρημα αλλά όπως είπε ο τρόπος που έγινε η ανασκαφή είχε στοιχεία καταχρηστικά και σόου, υπογραμμίζοντας ότι δεν θυμάται άλλη ανακάλυψη να έχει γνωρίσει τέτοια δημοσιότητα.

Σημείωσε ότι θα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου καθώς αυτή τη στιγμή είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη ενώ εξήγγειλε την καθιέρωση από το τέλος Ιουνίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που δημιουργεί όπως είπε βάσιμη προσδοκία για μεγάλη αύξηση των εσόδων.