«Είμαστε πολύ χειρότερα», εκτιμά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας και περιγράφει με ζοφερά χρώματα την κατάσταση στην οικονομικά. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο στεγνώματος της αγοράς από ρευστότητα και επίσης παγώματος από την τεράστια αβεβαιότητα που δημιουργείται . Αυτά τα πράγματα όχι απλώς δεν είναι καλά, είναι καταστροφικά», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Δένδιας μίλησε στα «Παραπολιτικά 90,1» και για το θέμα που ανέκυψε με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Εγώ δεν πρόκειται να απολογηθώ για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι απολύτως επαρκής ο κ. Στουρνάρας για να απαντήσει μόνος του. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι ότι αν ήμουν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δαιμονοποιούσα την ύπαρξη οποιουδήποτε εγγράφου. Θα προσπαθούσα να απαντήσω και να καταλάβω τι λέει και αυτό το όποιο λέει αυτό το έγγραφο είναι ότι απαριθμεί, με μεγάλη ακρίβεια και σοβαρότητα, τις καταστροφές που έχει πάθει η ελληνική οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι καταστροφές αυτές είναι τεράστιες».

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ, ο βουλευτής της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι εμείς ακριβώς επειδή δεν έχουμε κάνει μερικά απαραίτητα πράγματα, αυτοκριτική, εξήγηση με το εκλογικό σώμα και εμείς δεν πάμε καλά. Εμείς όμως μπορούμε με ασφάλεια τουλάχιστον για την κοινωνία, να έχουμε χρόνο να λύσουμε τα προβλήματα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Η χώρα πάει στα βράχια και η κυβέρνηση απλώς ασχολείται με αλλότρια».

«Ευελπιστώ ότι θα αποφευχθεί η σύγκρουση με την πραγματικότητα υπό μορφής σύγκρουσης με βράχια, ότι ο κ. Τσίπρας θα καταλήξει σε κάποια στοιχειωδώς επαρκή συμφωνία και θα μπορέσει να δοθεί χρόνος στην ελληνική κοινωνία να παράξει εναλλακτική λύση», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος εκλογών και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος. Ως προς τη συμφωνία δεν πρέπει να τη δούμε; Επί της αρχής σας λέω ότι η χώρα χρειάζεται συμφωνία, αν η κυβέρνηση ήθελε να έχουμε πλήρη γνώμη για αυτή τη συμφωνία θα μας είχε ενημερώσει και θα μας είχε καταστήσει και κομμάτια της διαπραγματευτικής της ομάδας», επισήμανε.