Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι, τον Ίσσα Καράκε, υπουργό επικεφαλής της διεύθυνσης των υποθέσεων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές, τον Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου των Παλαιστινίων κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές και τον Μουχάναντ Ζαράρ, υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων της Παλαιστινιακής πρεσβείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του Κόμματος και ο Ηλίας Ναζίρ, μέλος του τμήματος διεθνών σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ενημέρωσε το ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και ιδιαίτερα για το πρόβλημα των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι ανέρχονται σε 7.000, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, σε 22 ισραηλινές φυλακές.
Οι μαζικές συλλήψεις, ανέφεραν, στοχεύουν στην εμβάθυνση και εμπέδωση της ισραηλινής κατοχής και γενικότερα το ¼ του παλαιστινιακού λαού έχει αντιμετωπίσει σύλληψη από τις ισραηλινές αρχές. Ο κ. πρέσβης μετέφερε την πρόσκληση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούτ Αμπάς προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το χαρακτήρα της αποκαλούμενης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς .

Εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό και όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το ΚΚΕ με πολύμορφες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις στο ευρωκοινοβούλιο, με όλα τα μέσα, έχει απαιτήσει την απελευθέρωση των παλαιστίνιων κρατουμένων και συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως πλήρες μέλους του ΟΗΕ.

Όπως συζητήθηκε, την επόμενη περίοδο το ΚΚΕ θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και γενικότερα τη στήριξη του αγώνα των παλαιστινίων.