Αναφορά στον Άρειο Πάγο θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Στην Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφορικά με τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, απάντησε: «Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες μόνο με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος ο διαχωρισμός ασθενών. Η εισαγωγή τους γίνεται με ιατρικά και μόνο τα κριτήρια. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός δεν ισχύει. Ο κ. Πλεύρης θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Είναι ξένο αυτό για την κυβέρνηση και αδιανόητο. Δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο και φορτισμένο κλίμα στην μάχη που δίνεται».

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Πρόσθεσε ακόμα ότι «Με την πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ που είναι εφικτή η μεταφορά συμπολιτών μας και με ιατρικά κριτήρια γίνεται η εισαγωγή. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο».

Όσον αφορά στα μέτρα και αν σκέφτονται την εφαρμογή και άλλων είπε: «Είναι γνωστά τα μέτρα που ισχύουν και εστιάζουμε σε αυτά είπε ακόμα. Συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα».

Για τις προθεσμίες που λήγουν τόσο για τους άνω των 60 ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση δεν θα έχει τα προνόμια των συμπολιτών μας».

Σε ερώτηση του Newsbeast για το αν θα δοθεί παράταση στο θέμα της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Η παράταση που έχει ήδη δοθεί λήγει αύριο. Αν κριθεί αναγκαίο να δοθεί παράταση θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις».

Τέλος, για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά είπε: «Ότι είχε να εξαγγελθεί οικονομικά έχει ψηφιστεί. Η συζήτηση αυτή όντως ξεκίνησε το 2018 αλλά η τότε κυβέρνηση ξεκινούσε από λανθασμένη αφετηρία. Με την διαπραγμάτευση που κάναμε καταφέραμε να αξιοποιήσουμε το προνόμιο του μειωμένου ΦΠΑ. Διορθώσαμε κάποιες εσφαλμένες θέσεις της τότε κυβέρνησης και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».