«Τη στιγμή που η εθνική μάχη για την αύξηση των εμβολιασμών συνεχίζεται και κερδίζεται μέρα με τη μέρα, τη στιγμή που οι επιστήμονες κάνουν διαρκείς εκκλήσεις στους πολίτες να εμβολιαστούν, ο κ. Πολάκης συνεχίζει την αντιεμβολιαστική του καμπάνια με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας αποψινή ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

«Φυσικά για μια ακόμα φορά ως σταθερός υπηρέτης της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας, παραλείπει ότι η ίδια ανακοίνωση, την οποία επικαλείται, μιλάει για κίνδυνο αναζωπύρωσης σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», προσθέτει η Πειραιώς, ενώ καταλήγει:

«Έτσι συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ…».

Η επίμαχη ανάρτηση Πολάκη

Στο εν λόγω post ο Παύλος Πολάκης κοινοποιεί δημοσίευμα με τον τίτλο «Όμικρον – “Σημαντική αβεβαιότητα” για τα εμβόλια, λέει ο ΠΟΥ – Κίνδυνος αναζωπύρωσης σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» και σημειώνει:

«ΣΩΠΑ! Τι μας λες; Τον Οικονόμου τον ρώτησες; Έλα εκπρόσωπε της “ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε.”, κάνε μια καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Γιατί αργείς;».

Post Πολάκη στο Facebook

Επισημαίνεται πως ο ΠΟΥ, στις συμβουλές προς τα 194 μέλη του – τις οποίες αφορά το παραπάνω δημοσίευμα – τα κάλεσε να επιταχύνουν τον εμβολιασμό κατά της covid-19, με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες.

Μόλις πριν δέκα ημέρες, η κυβέρνηση είχε καταγγείλει και πάλι τον κ. Πολάκη ότι «αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές», με αφορμή άλλη ανάρτηση του βουλευτή, ενώ αντίστοιχη κριτική από το «γαλάζιο» στρατόπεδο είχε προηγηθεί και και τους προηγούμενους μήνες.