Το… μενού της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζει η γερμανική Bild και η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «τέτοια προσοχή δεν δόθηκε σε κανέναν άλλο ευρωπαίο ηγέτη από την καγκελαρία».

Σχεδόν επτά ώρες βρέθηκαν κοντά ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, τουλάχιστον τρεις ώρες κράτησε το δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού η Γερμανίδα καγκελάριος και για δέκα λεπτά οι δύο δύο ηγέτες συνομίλησαν ολομόναχοι στο γραφείο της Μέρκελ, σχολιάζει η εφημερίδα «Bild».

Όπως λέει οι δύο ηγέτες στο δείπνο έφαγαν στήθος πάπιας, κόκκινο λάχανο και πουρέ πατάτας το οποίο συνόδευσαν με πολλά τυριά.
Η εφημερίδα αναφέρει πως όταν επέστρεψε αργά το βράδυ στο πολυτελές ξενοδοχείο «Marriott» που βρίσκεται στην καρδιά του Βερολίνου, o Έλληνας πρωθυπουργός πήγε απευθείας στο δωμάτιό του, που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», το δωμάτιο κοστίζει 259 ευρώ τη βραδιά. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή ζήτησαν δύο μπουκάλια ουίσκι.