«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθούν να στήσουν έναν καινούργιο καβγά αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από το νέο μεγάλο κύμα της πανδημίας που εξελίσσεται σε Λερναία Ύδρα με την κυβέρνηση να μην παίρνει σημαντικά μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στους μεγάλους χώρους δουλειάς» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή «για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, του ευτελισμού των θεσμών και της κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από το 2019 και ένθεν».

Όπως είπε ο πολιτικός αρχηγός, «συμφωνούμε να εξεταστούν οι λίστες Πέτσα, αλλά η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική είναι από μόνη της μία λίστα Πέτσα. Ανεξάρτητα από το νόμιμο ή το παράνομο του πράγματος, ήταν ή δεν ήταν πρόκληση εν μέσω πανδημίας με τα νοσοκομεία να έχουν γονατίσει λόγω ελλείψεων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να χαρίζει στους καναλάρχες μία ολόκληρη δόση απ’ αυτες που έπρεπε να καταβάλουν για τις τηλεοπτικές άδειες;».

Και συνέχισε: «Όλες μα όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις επιδίδονται στην πρακτική της προσπάθειας εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής τους αξιοποιώντας κατά καιρούς διάφορα μέσα, όπως είναι οι δημοσκοπήσεις που ορισμένες βγάζουν και μάτι.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Δεν ήταν πράξη χειραγώγηση της κοινής γνώμης η πανομοιότυπη προβολή ότι όλοι σας ψηφίζατε τα μνημόνια δήθεν στο όνομα της σωτηρίας του λαού μας; Ότι την καραμπινάτα επιθετική συμφωνία της Ελλάδος με τη Γαλλία όλα τα μέσα ενημέρωσης κι εσείς εδώ μέσα στη Βουλή, τις ονομάσατε αμυντικές; Ακόμα και την έννοια της προόδου την φέρατε στα μέτρα της πολιτικής σας, αφαιρώντας βασικά δικαιώματα των εργαζομένων χωρίς να προχωράτε στην ικανοποίηση των σημερινών αναγκών τους. Φτάσαμε στο σημείο να λέει ο πρωθυπουργός πως η πολιτική του που εξασφαλίζει προνόμια σε λίγους, είναι προοδευτική. Όλα αυτά δεν είναι πράξεις χειραγώγησης;».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πάντως πως το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.