Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Γιώργο Παπανδρέου, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή το βάρος πέφτει στις διαρθρωτικές αλλαγές και το κομμάτι της ανάπτυξης.

«Πρώτο μεγάλο βήμα ήταν η δημοσιονομική προσαρμογή, δεύτερο μεγάλο βήμα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές», έλεγε υπουργός που συμμετείχε στη σύσκεψη.

Επιπλέον, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει στην Ευρώπη, η Ελλάδα πρέπει να δώσει το σήμα ότι προχωρά γρήγορα στις απαιτούμενες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές, με επίκεντρο το ΕΣΠΑ και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφησή του, τον αναπτυξιακό νόμο καθώς επίσης και τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Το σχέδιο δράσης για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να παρουσιαστεί έως το τέλος του χρόνου. Ακόμη, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της αδειοδότησης επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.