Τη στήριξή της στην κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της τακτική εκφράζει η «Πλατφόρμα 2010» (Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, Στάικος, Ρήγας, Αναγνωστοπούλου, Ζαχαριάδης, Μανταδάκης κτλ), με σημερινή ανακοίνωσή της. Όπως επισημαίνει, με τη Συμφωνία των Βρυξελλών άρχισε ουσιαστικά η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, που όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε ποτέ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.
Η Πλατφόρμα 2010 επισημαίνει ότι με βάση τη συμφωνία αυτή, η ελληνική πλευρά κερδίζει χρόνο ώστε να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για τη μετάβαση από την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της ανασφάλειας στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Προσθέτει ότι το αίτημα της κυβέρνησης για την παράταση της δανειακής σύμβασης έγινε δεκτό παρά την σχετική φιλολογία περί του αντιθέτου.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι τα μέτρα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση -και θα ίσχυαν αν κέρδιζε τις εκλογές, οδηγώντας σε παραπέρα ύφεση- αποτράπηκαν, όπως και οι προβλέψεις για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες και τις αντοχές της κοινωνίας.
Η «Πλατφόρμα 2010» τονίζει, επίσης, ότι η μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συντριβεί οποιαδήποτε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στους ασφυκτικούς χρόνους που καθόρισαν οι δύο κυβερνητικοί συνέταιροι και συντηρητικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, έπεσε στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό, προσθέτει η ανακοίνωση, ότι οι δυνάμεις που δεν επιθυμούσαν αυτή την συμφωνία και που αντιτίθενται σε οποιοδήποτε σχέδιο που θα αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως ισότιμο εταίρο της ΕΕ, είναι κυρίως το κόμμα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε (Χριστιανοδημοκράτες), το Χριστιανοκοινωνικό (ακροδεξιό)κόμμα της Βαυαρίας και οι κ.κ. Ραχόι και Κοέλιο που εκπροσωπούν τα δεξιά κυβερνητικά κόμματα στην Ισπανία και την Πορτογαλία αντίστοιχα, που αντιμετωπίζουν μεγάλη φθορά.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, απαιτούνται από την ελληνική κυβέρνηση λεπτοί χειρισμοί, προσεκτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Μεγάλης σημασίας θεωρεί την ανασυγκρότηση του κόμματος με όρους δημοκρατικής λειτουργίας και συμμετοχής των μελών. Δεν πρέπει, σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο όνομα των «ειδικών» συνθηκών να δείχνουμε ανοχή σε φαινόμενα συγκεντρωτισμού, υποτίμησης των κομματικών οργάνων και των συλλογικών διαδικασιών, στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.