Ο Γ. Λούλης, γνωστός από τη συνεργασία του με τον Κώστα Καραμανλή, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει σοβαρές πιθανότητες το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η απάντηση του ήταν αποκαλυπτική: «Ναι, θα το έλεγα. Θα έβγαζα τη λέξη “σοβαρές”, με την έννοια ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός μέχρι να καταλαγιάσει το τοπίο. Αλλά σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες από εγχειρήματα άλλων εποχών».

Βεβαίως εξέφρασε επιφυλάξεις για το δυναμικό που θα στελεχώσει το νέο πολιτικό κίνημα. Είπε στον Αθήνα 9,84: «Το άλλο, βέβαια, ζήτημα είναι το μεγάλο στοίχημα τού  να εμφανίσει καινούργια πρόσωπα. Δηλαδή, όσο πιο νέο είναι αυτό το προϊόν, πιο φρέσκο, τόσο περισσότερη απήχηση  θα έχει στους ψηφοφόρους. Γι’ αυτό υπάρχει και ένας δισταγμός ενσωμάτωσης παλιών βουλευτών, δυσαρεστημένων από τη Νέα Δημοκρατία».

Πάντως για το μέλλον προέβλεψε μικρά κόμματα στη Βουλή και κυβερνήσεις συνεργασίας. Δήλωσε: «Έχω την αίσθηση ότι στις επόμενες εκλογές η πιθανότητα να μπουν περισσότερα μικρά κόμματα στη Bουλή -από αυτά που ήδη υπάρχουν-, μεγαλώνει. Εάν συμβεί αυτό, τότε με βάση τον εκλογικό νόμο -ακόμα και με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου-, οι πιθανότητες πια να αρχίσουν να διαμορφώνονται κυβερνήσεις συνεργασίας, μεγαλώνουν».