Τη θέση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ποντάρει σε αποτυχία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Real FM.

«Αυτό που υπάρχει είναι μια στήριξη. Σαφέστατα, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις, αυτή θέτει και το πλαίσιο διαπραγματεύσεων. Δεν το θέτει η ΝΔ», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας:

«Εμείς πολύ ξεκάθαρα, το δήλωσε χθες και ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς νομίζω ότι το δηλώνουμε και όλα τα στελέχη της ΝΔ -δεν έχω ακούσει καμία παραφωνία σε αυτό- θέλουμε και ποντάρουμε στην επιτυχία της διαπραγμάτευσης, δεν ποντάρουμε σε καμία αποτυχία αυτής της διαπραγμάτευσης γιατί αυτό θα το θεωρούσαμε πάρα πολύ επικίνδυνο για τη χώρα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, «δεν υπάρχει αμφιβολία», «ότι επισημαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Και, νομίζω, καλά κάνουμε και το επισημαίνουμε. Γιατί λέμε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο διαπραγματευτικό μέσα στην Ευρώπη, υπάρχουν κανόνες μέσα στην Ευρώπη, τους οποίους έχουμε αποδεχθεί όλοι».

«Αυτό που διαπιστώσαμε τις τελευταίες τρεις μέρες», είπε, «είναι ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση για αυτές τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες στοχεύουν σε μια αναπτυξιακή πολίτικη η οποία και θα μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο. Αν υπήρχε ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο, πέρα από την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα μπορούσα να καταλάβω ότι “εμείς κάναμε λάθος στη στόχευση και υπάρχει ένα άλλο σχέδιο το οποίο ενδεχομένως η Ευρώπη να το δεχθεί και εμείς να το υποστηρίξουμε”. Αυτό το αναπτυξιακό δεν το έχουμε ακούσει».