Καθησυχαστική εμφανίζεται η κυβέρνηση για την αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε πως η απόφαση της ΕΚΤ «είναι πολιτική και δεν επηρεάζει την οικονομία της χώρας», προσθέτοντας πως «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο όσον αφορά την ρευστότητά του και την χρηματοδότησή του και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Έκανε λόγο για «μέτρο πολιτικής πίεσης, την στιγμή που υπάρχει εν εξελίξει διαβούλευση που εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και καλή διάθεση για αμοιβαία επωφελή λύση. «Η κυβέρνηση πηγαίνει στις διαπραγματεύσεις με καλή διάθεση. Ούτε θα εκβιάσει, ούτε όμως θα εκβιαστεί από κανέναν», είπε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ζητά μια μεταβατική συμφωνία, «μια συμφωνία γέφυρα» στη διάρκεια της οποίας να γίνουν «πραγματικές συζητήσεις και να δείξουμε τα πρώτα βήματα γραφής ως ελληνική κυβέρνηση» πάνω σε ζητήματα σε οποία συμφωνούμε με τους εταίρους.

Τέλος, όσον αφορά το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε χθες το απόγευμα το Reuters, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για τις θέσεις αυτές και ότι ενημερώθηκε από τη διαρροή.