«Είμαστε υπεύθυνοι για το κοινό μας νόμισμα που ανήκει σε όλη την Ευρωζώνη. Το ευρώ είναι σταθερό και πρέπει να το σεβαστούμε. Πρέπει επίσης να υπάρξει σεβασμός για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, μία δυνατή απόφαση του ελληνικού λαού προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα. Το μόνο σίγουρο είναι η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση.
Υπάρχει επίσης ο σεβασμός των υποχρεώσεων σε σχέση με το χρέος των κρατών. Η Ελλάδα με το νέο πρωθυπο0υργό μας επαναλαμβάνει ότι η χώρα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και είναι αποφασισμένη να δώσει περισσότερη συνοχή.

Πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και εταίρων. Αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και με γαλήνη, σκοπός μας είναι να υπάρξει συμφωνία και πρέπει να υπάρξει καθορισμός ενός οικονομικού πλαισίου μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ. Η Ελλάδα έδειξε ότι είναι δεσμευμένη σε αυτό. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις πχ την φορολογία , και πχ την μεταρρύθμιση του κράτους. Θέλουμε να προσφέρουμε την εμπειρία μας και θα ζητήσουμε από τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο πολιτισμός βοηθάει στην ανάπτυξη και στην ευημερία και πρέπει να συσφιχθούν οι δεσμοί μας», τόνισε, στις δηλώσεις του ο Φρανσουά Ολάντ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα.