«Η προεκλογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ήταν τακτική του φόβου, θύμιζε μάλιστα την δεκαετία του ’60», δήλωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας στον Alpha σε ερώτηση της δημοσιογράφου Έλλης Στάη για την αποτίμηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα «είναι σαφές ότι στην σύντομη προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε, η ΝΔ ακολούθησε προεκλογική τακτική που θυμίζει την δεκαετία του ’60, φόβος κομμουνιστικής αριστεράς και συνθήματα που έβλαψαν την οικονομία και την χώρα».

Εμφανές αποτέλεσμα της τακτικής αυτής σύμφωνα με τον κύριο Τσοβόλα ήταν πως «αν επισκεπτόταν κάποιος αυτές τις μέρες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα διαπίστωνε πως ο κόσμος έτρεχε να πάρει τα χρήματα του, για να αποφύγει την καταστροφή της οικονομίας . Ο φόβος πέρασε σε όλο τον κόσμο ακόμα και σε αυτούς που θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ». Συμπλήρωσε μάλιστα πως για τον ίδιο, με την ιδιότητα του δικηγόρου, «η τακτική που ακολουθήθηκε αγγίζει τα όρια του ποινικού νόμου, ειδικά εφόσον ακολουθήθηκε από το πρώτο κόμμα που μέχρι χθες εμφάνιζαν έντονη την επιθυμία να σώσουν την χώρα».