Αν θελήσουν να τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή, που αμφιβάλλω αν θα το δεχτεί η Ευρώπη, για ένα χρόνο που θα ρίχνει λεφτά, εμάς μπορεί να μην μας βρέξει σταγόνα, τόνισε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής.

«Έρχεται η ΕΚΤ και δίνει 1,1 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη. Αυτά τα χρήματα είπαν ότι για να τα πάρει η Ελλάδα, θα πρέπει να έχει λήξει η αξιολόγηση, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, έκανε λόγο για κοσμογονική εξέλιξη, στην οποία η Ευρώπη μας δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουμε, ενώ συμπλήρωσε πως «άλλαξε η εποχή της λιτότητας». Παράλληλα, επανέλαβε πως υπάρχει ο κίνδυνος «να βρέχει για τους άλλους και εμείς να μην πάρουμε σταγόνα» βάσει των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, τόνισε: «Πανηγύριζαν χθες και προφανώς δεν είχαν διαβάσει τη “λεπτομέρεια” ότι θα να πάρει η Ελλάδα τα λεφτά θα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση. Εκεί είναι όλη η ουσία».

«Επειδή τελικά η ψήφος έχει να κάνει με την ελπίδα, εγώ σαν μελισσοκόμος το μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το προσφέρω ολόκληρο και σίγουρο στον ελληνικό λαό. Δεν το ξόδεψα, δεν το σπατάλησα σε παχιά λόγια. Και ο κόσμος πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφασίσει στα παχιά λόγια ή στην αλήθεια. Στην πραγματική ελπίδα ή σε αυτή που βασίζεται στο ψέμα. Στην Ευρώπη ή σε κάτι το οποίο είναι ομιχλώδες και κανείς δεν ξέρει που θα μας πάει», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη, χρειάζεται σοβαρότητα. Δεν πρέπει να λέμε για φούσκες», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αφαιρέθηκαν οι καταθέσεις. Κατέληξαν οι ελληνικές τράπεζες στον ELA και πήραν 10 δισ. ευρώ που φτάνουν μόνο για δύο εβδομάδες. Μπαίνουμε σε μία εξάρτηση», τόνισε ακόμη, ενώ απαντώντας σε εκείνους που λένε ότι ασκεί κλίμα τρομοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Όταν λέει κάποιος “δεν πληρώνω χρέη και τόκους. Θα τυπώσω χρήμα, θα πάρω λεφτά από μικροκαταθέτες, καλύτερα θάνατος από μία κακή συμφωνία και η επένδυση Cosco να πέσει στο λιμάνι”. Όταν λέει “θα βάλω φόρους τέσσερις φορές πάνω στα ακίνητα, θα έχω αστυνομία άοπλη και λιμενικό άοπλο, θα καταργήσω την Frontex και θα δώσω μαζικές ιθαγένειες”, είναι υποχρέωσή μου να τα πω στον κόσμο».

Απευθυνόμενος σε όσους στρέφονται σε μικρότερα κόμματα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την ψήφο τους «στην ουσία αφαιρούν από τη ΝΔ το δικαίωμα» να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου κόμματος. Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα σημειώνοντας, πως υπάρχει ποσοστό 15% αναποφάσιστων πολιτών που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. «Η αλλαγή θα γίνει τις τελευταίες ημέρες», εκτίμησε.