«Ιστορικό ατόπημα» χαρακτηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης τη δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Δεν φανταζόμουν ποτέ, όμως, ένας Παπανδρέου να βγει από το ΠΑΣΟΚ, να κάνει δικό του κόμμα και μάλιστα να προσπαθήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Βήμα FM.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: «Έχω διαφωνήσει κατά καιρούς, αλλά δεν βλέπω καμία διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου. Και που είχε καταψηφίσει για τις τράπεζες; Εγώ δεν είχα καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο; Έπρεπε να φύγω από το ΠΑΣΟΚ και να κάνω κόμμα; Για όνομα του Θεού! Θεωρώ ότι είναι ιστορικό ατόπημα. Σέβομαι την ιστορική διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου και την πορεία του, αλλά είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Δεν φανταζόμουν ποτέ, όμως, ένας Παπανδρέου να βγει από το ΠΑΣΟΚ, να κάνει δικό του κόμμα και μάλιστα να προσπαθήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ. Με βάση τα δημοσκοπικά χαρακτηριστικά, αν ο Παπανδρέου ήταν τώρα στο ΠΑΣΟΚ, θα ήταν τρίτο κόμμα και δεν θα γινόταν τώρα η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα.

Στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, θα συνεχίζει να αποτελεί το βασικό κορμό της. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα κόμματα κάνουν τον κύκλο τους. Όμως, βλέποντας αυτά που υπάρχουν, τις πολιτικές και όσα λειτουργούν οι άλλοι, πιστεύω πιο πολύ στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω πιο πολύ από όλα αυτά που βλέπω! Έχει δική του πρόταση για θετική διέξοδο και αυτοί που μας βρίζουν σήμερα, από εμάς περιμένουν τη λύση. Όχι από τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο Ποτάμι, έκανε λόγο για ένα «θολό συνονθύλευμα. «Είναι μια θολή εικόνα αυτή του Ποταμιού, ένα θολό συνονθύλευμα. Καταλαβαίνω την τάση της κοινωνίας για ανανέωση, αλλά η ανανέωση στην κοινωνία θα γίνει μόνο αν το ΠΑΣΟΚ αρθρώσει πρόταση. Και το Ποτάμι δεν μπορεί να αρθρώσει αυτήν την πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί. Και πάνω εκεί θα στηρίξει τη μάχη της ύπαρξής του, εξ ου και πρέπει να δώσει συσπειρωμένα τη μάχη για να κερδίσει σ’ αυτές τις εκλογές την τρίτη θέση», παρατήρησε.