Τη θέση του αποσαφήνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης, έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ήταν διορισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι του «Ποταμιού» όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς.
«Εγώ ήμουν διοικητικός υπάλληλος και όχι πολιτικό στέλεχος» απάντησε ο κ. Καρκατσούλης ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι σαν και αυτόν «υπήρχαν άλλες δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι εξακολουθούν και δουλεύουν ακόμη και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον πρωθυπουργό». «Ο πρωθυπουργός» εξήγησε «είναι και διοικητικός προϊστάμενος υπηρεσιών, οι οποίες είναι κάτω από αυτόν: οι γενικές γραμματείες Κυβέρνησης, Συντονισμού, Επικοινωνίας κ.α. Οι άνθρωποι που υπηρετούν εκεί είναι διοικητικοί υπάλληλοι, οι προϊστάμενοί τους, που ήταν ο γενικός γραμματέας και πάνω από αυτόν ο πρωθυπουργός, αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα».
Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του κ. Θεοδωράκη περί αποχής τετραετίας και στο γεγονός ότι δεν κάνει διαχωρισμό και αναφέρεται σε όλους όσοι κατείχαν θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς ο κ. Καρκατσούλης απάντησε: «Είναι προφανέστατο αυτό και εννοεί όσοι κατείχαν θέσεις με πολιτικό ρόλο, πολιτικό ρόλο όμως έχεις από τη θέση του γενικού γραμματέα και πάνω. Αυτό εννοούσε ο Σταύρος Θεοδωράκης».
Ερωτηθείς γιατί δεν ανέφερε τη θέση του αυτή στο βιογραφικό του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού τόνισε: «Εγώ είχα οργανική θέση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το παλαιό υπουργείο Προεδρίας, και από αυτήμ τη θέση στην οποία ήμουν ειδικός επιστήμων πολλά χρόνια- που σημαίνει ότι εγώ δεν ήμουν μόνιμος υπάλληλος- αποσπάστηκα κατά τον τελευταίο ένα χρόνο στη γενική γραμματεία Συντονισμού σε θέση προϊσταμένου Διοίκησης, δηλαδή σε μία καθαρά διοικητική θέση. Επομένως δεν θεωρώ ότι αυτό είναι μία λεπτομέρεια τεχνική η οποία έπρεπε να περιλαμβάνεται».
Σχετικά με τον λόγο της απόσπασης, ο κ. Καρκατσούλης είπε ότι επρόκειτο για «κινητικότητα στο Δημόσιο». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε «προκηρύχθηκαν κάποιες θέσεις στη γενική γραμματεία Συντονισμού και ζητούσαν στελέχη διοικητικά που να είχαν επάρκεια και να μπορούσαν να καλύψουν αυτές τις θέσεις. Δεν έμπαινε κανένα πολιτικό κριτήριο. Ήταν μία τυπική δημόσια υπηρεσία. Όταν αναφέρεται το Μαξίμου, όλοι εννοούν τους πολιτικούς συμβούλους, εμείς δεν ήμασταν μετακλητοί υπάλληλοι, ήμασταν υπάλληλοι κανονικοί του δημοσίου» είπε.