Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με ανακοίνωσή του στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας ότι στη σημερινή της ανακοίνωση «σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια, επενδύοντας στο φόβο».

«Η σημερινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επιβεβαιώνει την επιλογή του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία σκηνικού έντασης και τρομοκρατίας. Η κ. Βούλτεψη σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια, επενδύοντας στο φόβο και επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Αυτή η επιλογή υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία. Η ωριμότητα του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε αρρωστημένο σχεδιασμό που λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ αδικαιολόγητο ότι ο κ. Τσίπρας, αρχηγός ενός κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρεμβαίνει σε ένα τέτοιο θέμα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Bήμα», αναφορικά με την υπόθεση Ρωμανού.

«Μόλις το θέμα κατευνάστηκε κι όλα τα κόμματα μίλησαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης και συμφώνησαν ή κατανόησαν ότι η λύση που δίνεται είναι η πιο λογική και η πιο σωστή και ενώ έχει ηρεμήσει η κατάσταση, ο κ. Τσίπρας με τη δήλωσή του ουσιαστικά επαναφέρει το θέμα και ανάβει το φυτίλι της αναταραχής. Είναι διαλυτική κατάσταση», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα κόμμα που επίσημα μιλά για αφοπλισμό της Αστυνομίας. Όταν έχεις μια τέτοια άποψη μπροστά σου, τι μπορείς να περιμένεις, παρά μια διαλυτική κατάσταση; Έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που κάνει ημερίδες με τίτλο «Ένοπλες Δυνάμεις Νέου Τύπου»…».

Προειδοποίησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια του συγκεκριμένου γεγονότος έχει σκοπό την εκμετάλλευσή του και την πρόκληση επεισοδίων, για τα οποία θα είναι υπεύθυνος».