«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το δημόσιο καθήκον είναι η βάση της λογοδοσίας και της Δημοκρατίας και πως η παράβαση καθήκοντος, για την οποία προτείνεται να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο κ. Νίκος Παππάς δεν είναι εύσημο, αλλά μια μείζον πολιτειακή μομφή και αυτή θα πρέπει να εκκαθαριστεί» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης πριν από λίγη ώρα μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται η παραπομπή ή όχι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε δίκη για τον τρόπο που είχε χειριστεί την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με το στέλεχος της κυβέρνησης «υπάρχει μια μεγάλη λοιδορία από την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας παραπέμπει τον κ. Παππά μόνο για παράβαση καθήκοντος. Μα, υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας από το ότι πράγματι σταθμίστηκαν όλα τα δεδομένα και εκδόθηκε ένα τέτοιο πόρισμα; Θεωρείται πως εάν ήταν προκατασκευασμένη όλη η διαδικασία θα ήταν καλύτερα; Δεν είμαστε ικανοποιημένοι όλοι για το γεγονός ότι υπήρξε πράγματι μια εξαντλητική διαδικασία και εν τέλει αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις; Ότι έγινε ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν προκατασκευασμένες πολιτικού τύπου διώξεις;».
Κατά τον κ. Γεραπετρίτη η Προανακριτική Επιτροπή «επιτέλεσε ένα άριστο έργο και έφερε ένα άρτιο πόρισμα. Στο μέτρο που έγινε αυτή η άριστη διαδικασία, δικαιοδοτικά η Βουλή ήρθη στο ύψος των περιστάσεων. Και δεν μπορεί εκείνοι που διεξήγαγαν την Προανακριτική της Novartis σήμερα να αποδεικνύονται ζηλωτές. Είναι νωπή η διαδικασία με τις δέκα κάλπες και την παραπομπή πρώην πρωθυπουργών».
Ακολούθως σχολίασε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε προηγηθεί στο βήμα, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας στο 90% του χρόνου του είχε έναν προεκλογικό λόγο για όλα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Είναι αυτό αναβάθμιση του πολιτικού και κοινοβουλευτικού λόγου; Είπε ο κ. Τσίπρας έστω μια λέξη σε σχέση με το γιατί κατά τη γνώμη του είναι μη τεκμηριωμένο το πόρισμα; Ούτε μια λέξη. Για το πόρισμα δεν είχε να πει ούτε μια κουβέντα».
Γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του αστυνομικού της Ηλιούπολης
«Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, απέδωσε επίσης μια μομφή για το ζήτημα της Ηλιούπολης (σ.σ. με τον 39χρονο αστυνομικό που κατηγορείται ότι εξέδιδε και κακοποιούσε μια 19χρονη). Ρώτησε γιατί δεν δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα. Να ενημερώσω λοιπόν, ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να το πράξει όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα, γιατί υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας».
Αμέσως μετά εστίασε την ομιλία του στο αδίκημα της παράβαση καθήκοντος «που δεν είναι ασήμαντο. Αναφέρεται από το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου το 1822. Υπάρχει μια λογική ότι δεν είναι και κανένα βαρύ αδίκημα. Η πρώτη στην ελληνική ιστορία παραπομπή πολιτικού προσώπου για ποινική ευθύνη έγινε το 1822 για τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Περούκα, για παράβαση καθήκοντος και μόνο. Και αυτό γιατί εξέδωσε προκήρυξη περί μονοπωλίου του άλατος χωρίς νόμιμο έρεισμα. Με εσάς, είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τη μοναδική περίπτωση που μια ολόκληρη Κοινοβουλευτική Ομάδα επιχαίρει για το γεγονός ότι ένας υπουργός παραπέμπεται για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα».