Την άποψη ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού πρέπει να είναι υποχρεωτικός φαίνεται πώς εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με την οποία το 65% των ερωτηθέντων είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ πάνω από το 50% θεωρεί ότι όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει είτε να απομακρύνονται από τη δουλειά τους (9,6%) είτε να παίρνουν μετάθεση σε άλλο πόστο ή υπηρεσία που δεν θα έχουν επαφή με το κοινό (45,8%).

Μάλιστα, η στάση υπέρ του εμβολιασμού παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες, αλλά και σε όλα τα κόμματα.

Όσον αφορά το πολιτικό τοπίο, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 16,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (37,6%-21,2%), δείχνοντας ότι αντέχει δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει κι από το γεγονός ότι το κυβερνητικό έργο αντιμετωπίζεται θετικά (55,2%).

Επιπλέον, το 53,4% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη έως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 25,8%.

Σχετικά με τα υπόλοιπα κόμματα, στην πρόθεση ψήφου το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% είναι στην 3η θέση, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 με 5,5%, 3,5% και 3,0% αντίστοιχα.