Στο θέμα της διαγραφής της Ραχήλ Μακρή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και στη συνεργασία του κόμματος με τον Νίκο Νικολόπουλο αναφέρθηκε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ.
Μιλώντας στο Βήμα FM για την αποχώρηση της κ. Μακρή, σημείωσε: «Η απάντηση είναι ότι δεν θα κάψουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο πια γι’ αυτό το θέμα που έκλεισε χθες. Η δήλωσή μας ήταν σαφής και είναι το τελευταίο που κάναμε και θα ασχοληθούμε πια μ’ αυτά που πρέπει».
Για τη συνεργασία ΑΝ.ΕΛ. – Νικολόπουλου και το ενδεχόμενο και άλλων συνεργασιών με στελέχη ή ανεξάρτητους βουλευτές, ο κ. Κουίκ παρατήρησε πως «στις 21 και 22 Νοεμβρίου στο συνέδριό μας θα δείτε και άλλες εντάξεις στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Δεν νομίζω ότι όταν η κυβέρνηση έχει τώρα 154 βουλευτές θα φύγει κάποιος από εμάς να έλθει. Μετά τις εκλογές, όμως… Συζητήσεις γίνονται πολλές και ήδη έχει γίνει μια συζήτηση που ανακοινώσαμε, αλλά δεν είναι κοινοβουλευτική. Τη θεωρούμε, όμως, πολύ σημαντική, διότι δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο το 15% που πέτυχε ο Θανάσης Γιαννόπουλος στη Στερεά Ελλάδα ως υποψήφιος περιφερειάρχης και σας διαβεβαιώ ότι έπεται συνέχεια».
Όπως ανέφερε ακόμη, «από τη Θεσσαλονίκη, το είπε ο κ. Καμμένος και το επανέλαβε, ότι έχουμε ανοιχτές τις πόρτες σε εκείνους που για τους όποιους λόγους έφυγαν, αλλά χωρίς να μας προσβάλλουν. Και έκανε ειδική μνεία στη Χρυσούλα Γιαταγάνα. Κάνουμε συζητήσεις και το κάλεσμά μας είναι πλατύτερο και λέμε ότι είναι όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει μέσα από μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού και εθνικής ενότητας και όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα βρει τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι σήμερα στη θέση τους, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, εμείς, θα είμαστε εγγυητές, διότι οι μικροί πάνε πάντα και κουμπώνουν σε κυβερνήσεις εθνικής ενότητας».
Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΑΝ.ΕΛ. – ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «κι εγώ λέω ότι δεν είμαι της λογικής της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν πρόκειται για μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού και εθνικής ανάγκης δεν θα πρέπει να αναφερόμαστε μόνο σε έναν ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούν να είναι νέες δυνάμεις που θα έχουν ξεπηδήσει π.χ. από την κεντροδεξιά, όταν έχουν φύγει οι αρχηγοί τους ή από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει νέα παιδιά και νέες δυνάμεις».
Τέλος, για την προεδρική εκλογή ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολίασε: «Είναι ανήθικο στην πολιτική, την ώρα που η συγκυβέρνηση έχει 154 βουλευτές και άντε με τον Αηδόνη 155 να λέει ότι έχει εξασφαλίσει 180 και να λέει στον Έλληνα πολίτη ότι κάποιοι έχουν στο τσεπάκι τους 24 έως 26 βουλευτές και όταν ο Έλληνας ακούει για τσεπάκι, βάζει στο μυαλό του άλλου είδους διεργασίες. Καλό θα είναι, λοιπόν, να μαζευτεί αυτό και θα σας βάλω την περίπτωση ενός βουλευτή που για τους δικούς του λόγους – π.χ. γιατί θέλει να μείνει άλλα δύο χρόνια στην καρέκλα του – θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα του πουν αμέσως ότι πήρε βαλίτσα ή σακούλα. Γι’ αυτό λέω να το τελειώνουμε εδώ το ζήτημα».