Ερωτηθείς για την πολιτική επικαιρότητα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι τώρα που θα τελειώσουν οι εκλογές ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς «θα πρέπει να σταματήσει την “αντιμνημονιακή” του υστερία και πολιτική και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δείξει υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ωριμότητα. Να συνειδητοποιήσει ο κ. Σαμαράς ότι με αστεϊσμούς και με το να μας βρίζει και να μας αποκαλεί “δεκανίκια” και “εξαπτέρυγα”, δεν γίνεται πολιτική».

Υποστήριξε ακόμη πως ο πρόεδρος της ΝΔ με τις λάθος -όπως τις χαρακτήρισε – πολιτικές του ανέβασε την Αριστερά στο 20% και εξέφρασε την διαφωνία του με την παρουσία βουλευτή της Ν.Δ. στην Ικαρία, που πήγε, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία επικαλέστηκε ο κ. Καρατζαφέρης, να στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ.

«Δεν το πιστεύω ότι μπορεί να συμβαίνει στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Μέχρι πότε ορισμένοι στην ΝΔ θα είναι η “ουρά” του ΚΚΕ;», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην πιθανότητα εθνικών εκλογών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως η περίοδος μέχρι το Πάσχα θα είναι η πιο δύσκολη και υποστήριξε πως ό,τι είναι να γίνει, θα συμβεί πριν τις 4 Απριλίου, που ισχύει η «λίστα».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., επανέλαβε τη στήριξή του στους υποψηφίους δημάρχους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, που υποστηρίζει η Ν.Δ., αλλά και στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Σε δηλώσεις του στο Άλτερ χαρακτήρισε το Βασίλη Κικίλια «μία λαθεμένη επιλογή» και υποστήριξε ότι «σχεδόν οι μισοί βουλευτές της ΝΔ εκλέγονται στο Λεκανοπέδιο, αλλά δε βλέπω κανένα βουλευτή τους να πιστεύει και να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Κικίλια. Δεν είναι οξύμωρο να τον στηρίξουμε εμείς, όταν δεν τον στηρίζουν αυτοί; Κάτι σημαίνει αυτό».

Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η πολιτική του κ. Καμίνη είναι πολύ επικίνδυνη για την πόλη, εξέφρασε την διαφωνία του με τις ιδέες που πρεσβεύει αναφορικά με την λαθρομετανάστευση και αναρωτήθηκε: «Πόσους λαθρομετανάστες αντέχουμε ακόμη; Δεν βλέπουμε ότι η πόλη μας “γκετοποιείται”;».