Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, και τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ανουάρ Γκαργκάς, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ισραηλινό ομόλογό του βρέθηκαν οι ισχυροί δεσμοί και οι άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, γνωστοποιείται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του κ. Δένδια με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου των ΗΑΕ, γίνεται γνωστό πως συζητήθηκαν θέματα διμερούς στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση αύριο, 17 Απριλίου, με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ-Μένφι (Mohamed al-Menfi).

Η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει στις διμερείς σχέσεις και στην προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις και στις προοπτικές σταθεροποίησης της χώρας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.