Οκτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες φαίνεται ότι κερδίζει με τα μέχρι τώρα στοιχεία το ΠΑΣΟΚ έναντι πέντε, που κερδίζει η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ξεκάθαρη νίκη είχε το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Αττικής, όπου ο Γιάννης Σγουρός προηγείται με ποσοστό 24%, ο αντίπαλός του, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται πίσω τουλάχιστον κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Στην περιφέρεια της Κρήτης και εκείνη του Νοτίου Αιγαίου το ΠΑΣΟΚ φέρεται να «καθαρίζει από τον πρώτο γύρο καθώς εκλέγονται οι δύο περιφερειάρχες, ο Γιάννης Μαχαιρίδης νομάρχης Δωδεκανήσου μέχρι σήμερα είναι ο νέος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σαφής είναι η υπεροχή του Κλέαρχου Περγαντά (ΠΑΣΟΚ), νομάρχη Βοιωτίας, που προηγείται με ποσοστό 39,61% έναντι του Αθ. Χειμάρα (ΝΔ), ο οποίος ακολουθεί με ποσοστό 35,66%.

Στη Δυτική Ελλάδα ο Απόστολος Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ)προηγείται με ποσοστό 37,5%. Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτρηση στις περιφέρειες Πελοποννήσου, όπου ο Πέτρος Τατούλης υπερισχύει του Δημήτρη Δράκου, αλλά οριακά. Ξεκάθαρη είναι η νίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 48,9%, όπως και η νίκη του Γιώργου Δακή (ΝΔ) στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος και απέσπασε ποσοστό 48,8 %.

Στην Ήπειρο ο κ. Καχριμάνης (ΝΔ) δείχνει να κερδίζει το «γαλάζιο» στοίχημα με ποσοστό 45,2%, όπως και στη γειτονική περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου (ΝΔ), οποίος προηγείται του Ηλία Μπεριάτου με ποσοστό 29,16%.

Στην Ανατολική Μακεδονία το ντέρμπι είναι μεταξύ του Γιώργου Παυλίδη της Νέας Δημοκρατίας και του Αριστείδη Γιαννακίδη από το ΠΑΣΟΚ. Στο Βόρειο Αιγαίο φαίνεται να επικρατεί ο Παύλος Βογιατζής νομάρχης Λέσβου με ποσοστό 38,39%.

Στη Θεσσαλία, τέλος, ο Κώστας Αγοραστός δείχνει να κερδίζει τον πρώτο γύρο με ποσοστό 38,74%.